Icas nya stjärna – Abbe

2016-03-13 19:00  

Ica ger sig in i invandringsdebatten och introducerar en ny såpakaraktär – extrajobbaren Abdullah, spelad av Ahmad Khan Mahmoodzada från hyllade filmen "Flyga drake".

Som Dagens Media kunde berätta för två veckor sedan ger sig Sveriges största annonsör, Ica, in i debatten kring invandring och integration.

Den största politiska frågan just nu är hur de många nya svenskarna ska integreras i det svenska samhället. Där vill Ica spela en roll.

I dag har den allra första reklamfilmen på temat premiär. Där introduceras en ny karaktär i Ica-såpan – praktikanten Abdullah, eller Abbe som han kallas.

Abbe spelas av Ahmad Khan Mahmoodzada, som tidigare spelat en av huvudrollerna i filmen "Flyga drake" och som flydde från Afghanistan till Sverige 2012.

– För oss är det är viktigt att skildra de förändringar som händer ute i samhället och i våra butiker, säger Mats Liedholm, marknadsdirektör på Ica, till Dagens Media.

Han fortsätter:

– Våra filmer ska engagera och roa tittarna men samtidigt visa det som händer ute i Ica-handlarnas butiker och i kundernas vardag. I Ahmad har vi hittat en ung talang, bara 19 år gammal och det känns roligt att låta honom vara en extrahjälp i våra filmer. Vi bedömer att han kan bli ett spännande tillskott till ensemblen och till de historier som vi berättar. Ahmad har också en väldigt spännande historia.

Med filmen vill Ica också uppmärksamma det faktum att de tar emot en stor mängd praktikanter med utländsk bakgrund.

– För oss är det viktigt att visa upp det engagemang och den värme som finns ute i Ica-butikerna, där vi under fjolåret tog emot över 1000 praktikanter med utländsk bakgrund. Jag tror också att Ahmad kan bidra till att filmerna fortsätter att kännas spännande och relevanta och att de även i fortsättningen ska spegla de förändringar som sker ute i samhället och i våra butiker, säger Mats Liedholm.

Icas reklamfilmer tas fram i samarbete med reklambyrån King.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt