Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag05.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Ica: "Vi är stolta över Ica-Jerry"

Publicerad: 7 September 2012, 13:41
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:11

Vänsterpartisten Veronica Kallander anklagar Ica för att utnyttja Glada Hudik-Jerry för att få goodwill på falska premisser. Nu svarar Icas presschef Staffan Ekengren på kritiken.


Ämnen i artikeln:

KingVänsterpartietICA

Det är i ett inlägg på SVT Debatt som Veronica Kallander skriver att Ica ger anställda med funktionsnedsättningar sämre anställningsvillkor än övriga medarbetare.

Kritik som Staffan Ekengren alltså tillbakavisar.

– Påståendet att reklamen ger en falsk bild av ICA stämmer däremot inte eftersom svaret från Ica:s kundkontakt är taget ur sitt sammanhang och kraftigt kortat, skriver han i ett mejl till dagensmedia.se.

Han vill också klarlägga att det svar som Veronica Kallander fått från Icas kundkontakt bara gäller en enskild Ica-butik i Kalmar. En butik som nyligen fick en förfrågan från kommunen om att ta emot en grupp personer med funktionshinder.

– Det är personer som har svårt att klara sig på den öppna arbetsmarknaden och butiken ville därför ställa upp och tillmötesgå kommunens önskan genom att erbjuda enklare men meningsfulla arbetsuppgifter. De personer som ingår i kommunens satsning ersätts enligt LLS, alltså lagen om stöd och service till funktionshindrade.

Staffan Ekengren betonar att Ica har flera anställningsformer för de anställda som har funktionshinder.

– Det görs för att kunna möta de behov och förutsättningar som finns hos varje individ, och därmed ser också de avtalsmässiga villkoren olika ut. Men självfallet följer anställningarna hos ICA för personer med och utan funktionshinder de regler som gäller på svensk arbetsmarknad.

Han säger också att satsningen "Vi kan mer" genererat sysselsättning för cirka 900 personer.

– Det är vi stolta över.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

KingVänsterpartietICA

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.