Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Ica-Stig tackar för sig - lämnar reklamsåpan

Publicerad: 19 januari 2015, 05:35
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:16

Hans Mosesson hoppar av Icas reklamsåpa efter 13 år.


Ämnen i artikeln:

KingIca-StigICA

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Efter drygt 13 år och 512 filmer är det dags för Hans Mosesson att säga adjö till Icas reklamsåpa. Det meddelade Ica i ett pressmeddelande på söndagen.

Reklamsåpan ska dock leva vidare med en ny Ica-Stig som ska presenteras i 1 februari, då Hans Mosessons sista film har premiär.

– ICA vill hålla på med konceptet längre än vad jag vill och nu uppstod ett fönster när det passade att byta skådespelare för rollen. Jag kommer fortsätta att arbeta som skådespelare och detta öppnar nya möjligheter för mig, säger Hans Mosesson, i pressmeddelandet.

Hans Mosesson har haft huvudrollen som Ica-handlaren Stig sedan den första reklamfilmen om Ica-butiken sändes 2001. 2007 hamnade reklamen i Guiness Rekordbok som den längsta reklamserien någonsin.

– Vårt reklamkoncept med filmer om handlaren Stig och hans ICA-butik har roat kunderna och marknadsfört ICA sedan 2001 och vi planerar att fortsätta med det under en lång tid framåt. Hans Mosesson har i allra högsta grad bidragit till att göra filmerna så älskade och vi är mycket tacksamma för hans insats, säger Anders Svensson, vd för Ica Sverige, i pressmeddelandet.

LÄS OCKSÅ:

Fakta om ICAs reklamfilmer

Antal sända filmer: 512

Reklambyrå: King

Nuvarande ensemble: Hans Mosesson, Paul Tilly, Joanna Eriksson, Magnus Skogsberg Tear, Mats Melin

Första sända reklamfilm: December 2001

Priser: ICAs reklamkoncept har bland annat belönats med 5 guldägg, 1 titanägg och 100 wattare för långsiktig varumärkesvård.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

KingIca-StigICA

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev