Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag22.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Ica om könskritiken: "Loa Falkman en av Sveriges mest kända skådespelare"

Publicerad: 2 februari 2015, 14:12
Uppdaterad: 4 januari 2016, 10:36

När den nye Ica-Stig skulle presenteras på söndagskvällen var det många som hoppades på en kvinna. Så blev inte fallet.


Ämnen i artikeln:

Ica-StigICA

Efter att Loa Falkman i söndags kväll presenterades som ny huvudrollsinnehavare i Ica-reklamen har reaktionerna varit enorma och operasångaren trendar på Twitter.

Men många har ställt sig frågande till varför valet återigen har fallit på en man i samma ålder som Hans Mosesson, som tidigare axlade rollen som Ica-Stig.

”Drömde (?) att Naken-Janne skulle bli nya Ica-Stig. Valet av Loa Falkman känns ungefär lika fräscht”, var en av reaktionerna på Twitter.

”Jag gillar Loa Falkman. Men varför måste Ica ersätta #icastig med svenskfödd medelålders man? Kvinnlig utlandsfödd chef för pk för Ica?” twittrade en annan.

Anders Svensson, vd för Ica Sverige, tillbakavisar kritiken.

– Det har varit ett noggrant val där reklambyrån träffat flera olika kandidater, både män och kvinnor. Och vi har valt den som vi tycker är roligast och bäst för rollen.

Han fortsätter:

– Av dem vi hade att välja mellan i slutändan var Loa också den skådespelare som vi tyckte gjorde den bästa gestaltningen av Stig. Det är också värdefullt att Loa är en av Sveriges mest kända skådespelare, då det hade varit en stor uppförsbacke att ersätta ett känt ansikte med en okänd person, säger han.

Ola Fernvall, presschef för Ica, håller med.

– Om man tittar på hela ensemblen och inte bara på Stig, så kan man se att vi har en ganska stor mångfald bland skådespelarna, skriver han i ett mejl till Dagens Media.

LÄS ÄVEN:

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Ica-StigICA

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.