Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Hyundai inleder fotbolls-satsning – släpper dokumentär inför U21-EM

Publicerad: 2 juni 2015, 10:38
Uppdaterad: 6 december 2015, 11:59

Trots att Hyundai har sponsrat FIFA och UEFA i 14 år förknippas bilmärket inte med fotboll. Det vill företaget ändra på och släpper en fotbollsdokumentär.


Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Den 17 juni sparkar U21-EM igång i Tjeckien. Inför starten lanserar nu Hyundai dokumentärserien "Mästerskapet – Vägen till U21-EM".

Produktionen görs i samarbete med Bizkit Havas.

– Hyundai har varit huvudsponsor för Fifa och Uefa i 14 år, vilket nästan ingen vet om. Det är supersynd då fotboll är blytungt i Hyundais målgrupp. Nu är det hög tid aktivera detta sponsorskap genom något som folk kan bry sig om på riktigt. Vi vill att några ska älska detta istället för att massor är ambivalenta. Passion går att skala medan likgiltighet är oanvändbart, säger Rickard Bröms, kreativ chef på Bizkit Havas, till Dagens Media och fortsätter:

– Detta är ett startskott för en långsiktig fotbollssatsning. Första avsnittet kommer på torsdag och nästa avsnitt släpps veckan efter. Under själva U21-EM kommer vi köra fem studioprogram tillsammans med Eurotalk. De kommer att flytta över till Hyundais Youtubekanal under mästerskapet. Det blir gott om fotbollskändisar som samverkar med ett reportageteam på plats i Tjeckien.

Avsnitten kommer att vara drygt en halvtimme långa och följa spelare, sportjournalister, domare och UEFA-anställda. Två av de svenska spelarna som Hyundai följer i dokumentären är Oscar Lewicki och Isaac Kiese Thelin.

De två avsnitten kommer endast att publiceras på Hyundais egna sajt och på den egna Youtube-kanalen.

– Vi har valt att inte göra några mediesamarbeten. Skulle vi exempelvis visa Mästerskapet på Aftonbladet så skulle få tittare att koppla sändningen till Hyundai. Den vanligaste åtgärden mot detta är att förorena innehållet med produktplaceringar och annan komers, vilket skulle påverka kvaliteten. Så vi väljer att sända allt hemma hos oss så vi kan lägga allt fokus på berättelsen, säger Rickard Bröms och fortsätter:

– Nu masar vi istället tittare hem till oss och våra egna kanaler för vänja folk vid att det finns fina grejer på Hyundais Youtubekanal.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev