Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökKampanjer

Hos Friends är årets julklapp en vän

Publicerad: 29 November 2016, 06:00
Uppdaterad: 29 November 2016, 08:20

Med Friends stora julkampanj vill man påminna om alla barns rätt till en vän.


Ämnen i artikeln:

Friends

Nu lanserar Friends årets stora julkampanj, som tar fokus på alla barns önskan om att ha en vän med budskapet "en önskan som inte ens tomten kan uppfylla".

Däremot menar Friends, att valet att stödja organisationens arbete mot mobbning kan hjälpa fler barn att lämna utanförskap och bli en del av det sociala sammanhanget i skolan.

– Med den här kampanjen vill vi påminna om det som lätt tas för givet – nämligen alla barns rätt till en vän. Självklart får man önska sig precis vad man vill i julklapp, men det är viktigt att komma ihåg att för de 60 000 barn som är utsatta för mobbning och utanförskap i Sverige är den största önskningen ofta en vän, säger Malin Duintjer, insamlingschef Friends, till Dagens Media.

Kampanjen har tagits fram i samarbete med reklambyrån Ahlstrand & Wållgren och filmproduktionsbolaget Slutet är nära och kommer att synas i hela landet under november och december.

– Vi hoppas på att lyckas beröra med filmen, och uppmuntra publiken till att vara med i Friends arbete mot mobbning och utanförskap, fortsätter Malin Duintjer.

Teamet bakom kampanjen:

Ahlstrand & WållgrenKundansvarig: Ulf AhlstrandArt Director: Hampus LemhagCopywriter: Joakim WållgrenProduktionsledare: Ebba Krondahl

Slutet är näraRegissör: Jonas Hong Soo ErikssonProducent: Alexandros BakosDP: André LindholmKamera assistent: Max DewoonProduktionsledare: Alina GrönMusik: Christian Svensson, Jonas Hong Soo ErikssonSång: Bjarke KristensenLjud: Apear, Edvard SaareGrade: Alexandros BakosTeknik: Dagsljus

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

Friends

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev