Hos Friends är årets julklapp en vän

2016-11-29 07:00  

Med Friends stora julkampanj vill man påminna om alla barns rätt till en vän.

Nu lanserar Friends årets stora julkampanj, som tar fokus på alla barns önskan om att ha en vän med budskapet "en önskan som inte ens tomten kan uppfylla".

Däremot menar Friends, att valet att stödja organisationens arbete mot mobbning kan hjälpa fler barn att lämna utanförskap och bli en del av det sociala sammanhanget i skolan.

– Med den här kampanjen vill vi påminna om det som lätt tas för givet – nämligen alla barns rätt till en vän. Självklart får man önska sig precis vad man vill i julklapp, men det är viktigt att komma ihåg att för de 60 000 barn som är utsatta för mobbning och utanförskap i Sverige är den största önskningen ofta en vän, säger Malin Duintjer, insamlingschef Friends, till Dagens Media.

Kampanjen har tagits fram i samarbete med reklambyrån Ahlstrand & Wållgren och filmproduktionsbolaget Slutet är nära och kommer att synas i hela landet under november och december.

– Vi hoppas på att lyckas beröra med filmen, och uppmuntra publiken till att vara med i Friends arbete mot mobbning och utanförskap, fortsätter Malin Duintjer.

Teamet bakom kampanjen:

Ahlstrand & Wållgren
Kundansvarig: Ulf Ahlstrand
Art Director: Hampus Lemhag
Copywriter: Joakim Wållgren
Produktionsledare: Ebba Krondahl

Slutet är nära
Regissör: Jonas Hong Soo Eriksson
Producent: Alexandros Bakos
DP: André Lindholm
Kamera assistent: Max Dewoon
Produktionsledare: Alina Grön
Musik: Christian Svensson, Jonas Hong Soo Eriksson
Sång: Bjarke Kristensen
Ljud: Apear, Edvard Saare
Grade: Alexandros Bakos
Teknik: Dagsljus

Amanda Törner

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt