Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag24.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Hon kör rallytaxi åt marknadscheferna

Publicerad: 6 December 2013, 12:46
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:54

Lagom till julruschen kommer Stockholms marknadschefer att få möjlighet till en egen privat chaufför då rallystjärnan Ramona Karlsson prövar nya vägar för att hitta sponsorer.


Ämnen i artikeln:

JMW

I år blev Ramona Karlsson den första kvinnan någonsin att vinna en SM-tävling i rally. I vår ställer hon även upp i VM i rallycross och för att hitta nya sponsorer väljer Ramona Karlsson nu ett lite annorlunda tillvägagångssätt.

Nästa vecka, närmare bestämt den 9-15 december, kommer nämligen Ramona Karlsson att ta sin privata bil från Värmland till Stockholm för att dra igång en taxiverksamhet i miniformat.

– Jag hjälper marknadschefer och sponsoransvariga att slå två flugor i en smäll. Samtidigt som jag kör dem snabbt och säkert till nästa möte, hem från jobbet eller runt i julhandeln så kommer vi att prata om min VM-satsning. Det här blir ett bra sätt för mig att komma i kontakt med möjliga sponsorer, säger Ramona Karlsson till Dagens Media.

Rallycross är den snabbast växande motorsporten i världen. Samtidigt är Ramona Karlsson den enda kvinnan som tävlar i den högsta klassen.

– Det ger en möjlighet till en helt unik positionering för sponsorerna.

Ramona Karlsson jobbar med pr-byrån JMW och det var också de som kläckte idén till taxiverksamheten.

– Vi har nyss börjat jobba med varandra och det var dem som hjälpte mig att spåna fram idén. De är jättekreativa.

Hur många sponsorer hoppas du att kunna håva in?

– Det är svårt att säga eftersom att jag har lite olika paket. Det finns mindre paket som är på ett femsiffrigt belopp och så finns det paket som kostar sjusiffriga belopp. Ju mer man betalar desto större yta och bättre exponering får man.

Du tar inte med dig rallybilen till Stockholm?

– Haha, jag hade gjort det om jag hade fått det. Det är ju tyvärr så att man inte får köra rallybilen på allmän väg.

De marknadschefer som väljer att hoppa på ett sponsringssamarbete är dock garanterade ett åk i Ramona Karlssons rallybil.

– Då bjuder jag på en åkning som är bättre än julafton. Jag har gjort sådana här events tidigare och de som har åkt tror inte att det är sant. Jag kör en av världens snabbaste bilar som är byggt för att åka extremt snabbt. Det är som att bryta mot naturlagarna och jag kan lova att det är tusen gånger bättre än Liseberg.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

JMW

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.