Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Homefulness – det meditativa bostadsköpet

Publicerad: 12 Juni 2017, 12:10
Uppdaterad: 12 Juni 2017, 12:47

Fastighetsbyrån säljer bostäder med hjälp av meditation.

Meditera dig till ett bostadsköp - med Fastighetsbyråns harmoniska bostadsannonser.


I en studie som Fastighetsbyrån har genomfört beskriver 35 procent processen att köpa en bostad med ordet ”stressigt”. I Stockholm förknippar hela 46 procent bostadsköp med stress. Samtidigt har mindfulness blivit en het trend och många svenskar tar hjälp av avslappningsappar och lugnande ljudspår för att komma ner i varv.

Som ett svar på trenden presenterar Fastighetsbyrån nu "Homefulness" – ett mer harmoniskt sätt att ta del av bostadsannonser. I initiativet har ett antal bostadsbeskrivningar på bostäder som är till salu omvandlats till mindfulness-ljudspår.

–Vad vi vet så har ingen tidigare testat att ta ut bostadsbeskrivningen i ljudbaserade bostadsannonser – och särskilt inte i den här tappningen. Vår ambition är att ljudspåren ska fylla ett syfte för stressade bostadssäljare- och köpare men även bidra med avslappning och kanske ett och annat leende hos alla de som älskar att konsumera bostadsannonser, säger Johan Vesterberg, presschef på Fastighetsbyrån, i en kommentar.

Enligt fastighetsbyrån visar undersökningen också att var fjärde svensk är inne och kollar på bostadsannonser på nätet minst en gång i veckan. Ett av de främsta skälen är för att få inspiration.

Johan Vesterberg:

– Med "Homefulness" är också tanken att ge lyssnaren en lite djupare känsla för hur det skulle vara att faktiskt leva i bostaden och bidra med inspiration till de som vill drömma sig bort för en stund.

Initialt finns bostäder i Stockholm, Göteborg, Landskrona och Malmö tillgängliga att lyssna på. Ljudannonserna kommer att finnas på bostadsbeskrivningarna och på Spotify.

Kampanjen har tagits fram av pr-byrån Wenderfalck.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.