lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

H&M och Beckham går skilda vägar

Publicerad: 4 november 2016, 13:33

Nu avslutar H&M sitt samarbete med David Beckham. Klädjätten väljer bort fotbollsikonen och han ersätts nu av artisten ”The Weeknd”.

Ämnen i artikeln:

David BeckhamKampanj

SN

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se


Före detta fotbollsproffset David Beckham har samarbetat med H&M sedan 2011. För klädföretagets räkning har han designat underkläder, byxor och rockar och har dessutom varit ett stort ansikte utåt i H&M:s marknadsföring. Men nu avslutar klädjätten sitt samarbete med stjärnan.

– Vi har varit väldigt nöjda med samarbetet med Beckham men Modern Essentials selected by Beckham kommer inte lanseras igen, säger Johanna Dahl, pr-chef H&M Sverige, i ett pressmeddelande.

Ersättaren är den kanadensiske R&B-artisten och Grammy-vinnaren Abel Tesfaye, mera känd som ”The Weeknd”. Enligt Bloomberg ska han ha valts för att H&M vill söka sig till en yngre målgrupp.

– Vi är glada att vi kan bekräfta vårt nya samarbete med The Weeknd. Vi tycker alltid om att samarbeta med kreativa och talangfulla människor och The Weeknd är en globalt hyllad artist med en cool och inspirerande stil, säger Johanna Dahl.

Tillsammans med H&M har The Weeknd valt ut sina favoriter och nyckelplagg för våren. Och kollektionen ”Spring Icons selected by The Weeknd” lanseras den 2 mars i H&M-butiker och online.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev