Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag29.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Hertz kritiseras för tredje gången

Publicerad: 9 Juli 2012, 10:59
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:16

För tredje gången får Hertz kritik från Konsumentverket, KO, för att på ett vilseledande sätt ha använt sig av uttrycket "miljövänlig" i sin marknadsföring. Nu vill KO utfärda ett förbudsföreläggande mot företaget.


Ämnen i artikeln:

KO

Hertz har redan tidigare varit i blåsväder med KO för den marknadsföring där de använder ordet "miljövänlig" på ett sätt som KO menar är opreciserat. Nu kritiseras åter biluthyrningsföretaget av KO.

Det var vid en uppföljning av tidigare tillsynsarbete som KO uppmärksammade att Hertz åter igen använder sig av uttrycket "miljövänlig" på att sätt som de menar strider mot god marknadsföringssed och är vilseledande. Detta då det inte framgår vilka miljöfördelar som avses.

Kritiken gäller det frågetecken som dyker upp bredvid de modeller som sägs tillhöra "Green Collection"på www.hertz.se. När kunden trycker på frågetecknen dyker en informationsruta upp där texten bland annat lyder "Hertz Green Collection erbjuder bränslesnåla och miljövänliga fordon".

Då det är tredje gången som Hertz använder sig uttrycket "miljövänlig" på ett sätt som strider mot god marknadsföringssed tänker KO utfärda ett förebudsföreläggande förenat med vite mot företaget.

"Konsumentverket bedömer att marknadsföringen har en effekt på konsumenter blivit alltmer medvetna kring det faktum att våra konsumtionsvanor direkt påverkar vår miljö. Vaga och ospecifika miljöpåståenden ger genomsnittskonsumenten intrycket att produkten bidrar till en bättre miljö eller i vart fall inte försämrar miljön. Marknadsföringen ska därför anses som otillbörlig.", skriver KO bland annat.

First Rent Car AB, som innehar rättigheterna till Hertz i Sverige, har till 20 augusti att yttra sig i ärendet.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

KO

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.