Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag10.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Hemligt dokument avslöjar lotteriplaner

Publicerad: 17 Januari 2011, 09:11
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:25

Nordic Lottery planerar flera nya lotterier, kan dagensmedia.se avslöja. Enligt ett hemligt pitch-dokument förs diskussioner med Posten om att starta "Adresslotteriet".


Ämnen i artikeln:

Tre Kronor

Enligt ett internt pitch-dokument från Tre Kronor som dagensmedia.se tagit del av så ska företaget Nordic Lottery, som hjälper företag och ideella organisationer att sätta upp lotteriverksamhet, dra igång tre nya lotterier i år. En del mediepartners ska, enligt dokumentet, också ha knutits till projekten:

– Allemanslotteriet är ett initiativ från Svensk Friluftsliv och där kommer eventuellt Forma vara med som mediepartner. Lanseringen av lotteriet planeras till mars månad.

– Miljövinsten är ett initiativ från ”Håll Sverige Rent” och där är, enligt dokumentet, Allers spikad som mediepartner. Lanseringen beräknas till mitten av andra kvartalet.

– Trafiklotteriet är ett initiativ från NTF, mediepartner är ännu inte klar men lanseringen planeras till tredje kvartalet.

Under 2012 krattas manegen för ännu ett lotteri, Adresslotteriet, där en diskussion, enligt pitch-dokumentet, pågår mellan Nordic Lottery och Posten. Detta förnekar dock Nordic Lotterys vd, Mattias Blomquist, bestämt:

– Tre Kronor har ingen del i det här projektet. De pitchar för framtida reklamuppdrag men har grovt missförstått vissa saker som de sedan skriver i det dokument du hänvisar till. Vi för till exempel ingen dialog med Posten, det är direkt felaktigt.

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

Tre Kronor

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.