Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Här sväljer han ljudsystemet

Publicerad: 26 November 2010, 13:11
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:30

Det var fullt hus när ljud- och bildbutiken Pauses vd Fredrik Hjelmqvist skulle svälja en "Gutpod", ett skräddarsytt ljudsystem i pillerformat. "Jag har svalt större saker", säger Fredrik Hjelmqvist om episoden.


I dag höll ljud- och bildbutiken Pause ett pr-jippo i butiken på Norrlandsgatan i Stockholm. Fredrik Hjelmqvist, vd på Pause, hade lovat att svälja ett pillerstort ljudsystem. Syftet? Att bli en mänsklig jukebox.

– Jag har övat på päron som jag skurit till i samma storlek. Men de är lite strävare än det jag ska svälja så det ska nog gå bra. Men det är klart jag är jävligt nervös. Lite galet är det allt.

Själva sväljandet, som tog plats nere i butikens källare, bevittnades av ett antal reportrar och flera nyfikna privatpersoner. Fredrik Hjelmqvist förklarade att han gör det här för att visa att Pause är bäst i världen på skräddarsydda ljudanläggningar.

När det efter minutiösa förberedelser äntligen blev dags för första försöket var Fredrik Hjelmqvist lite blek om nosen. Ljudsystemet, eller ”Gutpod” som den också heter, var inlindad i en kondom. Förberedelserna inkluderade att svälja glidmedel med jordgubbssmak och olivolja. Allt för att den lilla manicken skulle glida ner så smidigt som möjligt.

– Jag har svalt större saker än det här, säger Fredrik Hjelmqvist.

Vid en första anblick såg det ut som om han lyckats, men snart forsade både mineralvatten och slem ur munnen, tillsammans med den kondominpackade ”Gutpoden”.

– Fan, nu ser det ju ut som jag har pissat ner mig, sa Fredrik Hjelmqvist innan han gav sig på andra försöket.

Även det ett misslyckande. Först på fjärde försöket lyckades Fredrik Hjelmqvist, blöt som en hund, svälja ner ljudsystemet till rungande applåder.

– Ni trodde inte jag skulle klara det eller hur, frågade Fredrik Hjelmqvist, uppenbart stolt över bedriften.

Men när det var dags att spela upp musiken gick det mindre bra. Stetoskopet, som skulle fånga upp och förstärka ljudet ur Fredrik Hjelmqvists mage, är på plats. Men det enda som hördes var en svag rundgång.

”Gutpod” är testad i 20 kilo köttfärs, men verkar ha svårt att bryta igenom Fredrik Hjelmqvists kropp. Efter mycket om och men får de anställda på Pause ändå igång systemet. Hur det lät? Sådär. 

Dante Thomsen

Ardalan Samimi

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.