Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Här burar de in cyklar på stan

Publicerad: 29 September 2016, 10:40
Uppdaterad: 29 September 2016, 11:29

Hur ökar man medvetenheten om synskadades villkor på stan? Reform Act och Synskadades Riksförbund, SRF, satte upp knallgula lappar och spärrade av felparkerade cyklar för att öka allmänhetens förståelse för synskadades villkor i trafik- och gatumiljö.


Ämnen i artikeln:

Reform Act

Tre av tio personer med synnedsättning undviker att gå ut på egen hand. Det vill SRF göra någonting åt och har därför lanserat kampanjen ”Gata för alla” tillsammans med Reform Act.

Den mest uppmärksammade kampanjfilmen är ett socialt experiment där felparkerade cyklar spärrats av med stängsel och varningsskyltar. Cykelägarnas reaktioner smygfilmades och resultatet blev snabbt en viral succé.

– Det är klart utmanande att få folk att intressera sig för synskadades förutsättningar i gatumiljön. Men reaktionsfilmer funkar väldigt bra i sociala medier och vi får en chans att leverera en tankeställare på ett effektivt sätt, säger Elias Notini, digital strateg på Reform Act.i ett pressmeddelande.

SRF hoppas att kampanjen leder till att fler tänker till en extra gång innan de parkerar cykeln på stan eller placerar andra hinder på gatan.

– Genom små insatser kan allmänheten göra stor skillnad för personer med synnedsättning. Vi tror att allmänheten vill hjälpa till, men vi behöver berätta hur. Och det gör vi genom den här kampanjen, säger Caroline Gollungberg, webbkommunikatör på Synskadades Riksförbund i en kommentar.

AHA Produktion producerade filmerna.

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Reform Act

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.