Här är Zlatans nya kampanj med Samsung

2018-05-08 12:08  

Humor grundreceptet när Samsung kampanjar för ny tv-modell och låter fotbollsstjärnan spela huvudrollen. Se reklamfilmerna här.

Det har gått drygt två månader sedan Dagens Media rapporterade om att mobiljätten Samsung tecknat ett längre reklamavtal med fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic.

Reklamsamarbetet så här långt har bland annat mynnat ut i en kampanj på sociala medier och på storbildsskärm på Stureplan i Stockholm.

LÄS MER: Zlatans klubbyte – en lyckoträff för Samsung

När nu den digitala kampanjen för Samsungs nya tv-modell "Premium 2018 Qled TV" rullar ut i Norden gör Zlatan Ibrahimovic sitt nästa reklamgig för mobiljätten.

I kampanjen "A Collaboration" visas Samsungs produkter upp genom en rad humorfyllda filmer – med fotbollsstjärnan i huvudrollen.

– Zlatan är sedan tidigare ett stor fan av Samsungs tv:s. Kampanjidén "A Collaboration" har gett oss flexibiliteten att på ett roligt sätt visa fler sidor av både våra premium Qled tv:s och legenden Zlatan, säger Goran Kurt, marknadsdirektör på Samsung i Norden.

Kampanjfilmerna spelades in i Manchester och filmteamet från Nord DDB och Camp David hade bara fem timmar på sig att nå målet med att spela in 20 reklamfilmer med Zlatan Ibrahimovic.

– Det var tight, men eftersom alla, inklusive Zlatan, var grymma så fick vi ihop det, säger Petter Swanberg, art director på Nord DDB.

De nya kampanjfilmerna är framtagna för digitala kanaler och butiksmiljö och rullar ut nu under maj.

Se en av filmerna i spelaren ovan.

Simon Nilsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Åsikter & debatt