Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Här är vinnaren i Ubuntus annonstävling på Facebook

Publicerad: 27 Augusti 2009, 08:17
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:16

Elias Lanninge, 21, tog fram annonsen som segrade i colaläsken Ubuntus tävling på Facebook.


Saturnus Beverages anordnade, med hjälp av pr-byrån Samurai PR, en tävling på Facebook som ett led i marknadsföringen av den rättvisemärkta colaläsken Ubuntu. Syftet var att ta fram ett nytt annonskoncept.

Elias Lanninge, ad-assistent på byrån Åkesson & Curry, utsågs till vinnare av både allmänheten, som fick rösta på sina favoriter, och av juryn, som lämnade följande motivering: ”Bidraget är tydligt, talar till känslor och skapar igenkänning hos målgruppen”.

– Det känns jätteroligt, och väldigt oväntat, säger Elias Lanninge till Dagensmedia.se.

Hur resonerade du när du tog fram annonsen?

– Utgångspunkten är att reklam för ekologiska och rättvisemärkta produkter känns ganska uttjatade och är svåra att ta till sig. Jag försökte spela på humor och kraftig igenkänning, och samtidigt koppla till framtiden.

Elias Lanninge kommer att publiceras i tidningen Filters septembernummer. Bidraget går också vidare till nästa steg i tävlingen, där Sveriges reklam- och designskolor har bjudits in att delta.

Juryn består av Ulla-Karin Barrett, vd på Fan Club, designern David Carlson, Elin Diener, konsumentrepresentant, Fredrik Lamorell, marknadschef på Saturnus Beverages och Jenny Andréasson, produktchef på Saturnus Beverages.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.