Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Här är svenska klocktillverkaren Haldas första reklamfilm

Publicerad: 26 Februari 2018, 06:30
Uppdaterad: 23 Februari 2018, 15:14

Anrika klocktillverkaren Halda lanserar reklamfilm för att förtydliga varumärket.


Ämnen i artikeln:

TeliaSamsung

Svenska klocktillverkaren Halda har designat och producerat 63 armbandsur exklusivt för Group 63, världens största klubb för Mercedes AMG-ägare.

Modellen är baserad på det egna Halda-konceptet med utbytbara tidsmoduler, som låg till grund för klockan som utvecklades för NASA/ESA astronauter, Halda Space Discovery, och även för Halda Race Pilot-klockan. Den första klockan kommer att överlämnas till prinsen av Dubai, som är hedersmedlem i Group 63:s ledning.

Samtidigt släpper Halda sin första reklamfilm någonsin, för att förtydliga varumärket står för idag.

Det var år 2014 som Halda lanserade Race Pilot, som bland annat användes av Christer Fuglesang under hans uppdrag på rymdstationen ISS. Race Pilot utsågs till European Watch of the Year for Design Excellence vilket fångade klockvärldens intresse och ledde till att Halda bland annat fick göra en limiterad serie till legendariska racingbanan Nürburgring.

– Efter Nürburgring hörde Group 63 av sig och sa att de hade fått upp ögonen för oss, gillade vårt koncept och frågade om vi ville utveckla en limiterad serie specifikt för dem. De hade tre specifika krav, klockan skulle vara svart, ha röda accentfärger och det skulle vara mycket kolfiber. Det levererade vi på och intressant nog är det samma leverantör av kolfiber som Koeningsegg använder sig av, säger Mikael Sandström, vd på Halda, i ett pressmeddelande.

Bakom reklamfilmen står regissören Fredrik Davidsson, som bland annat gjort reklamfilmer för Telia, Samsung och Carlsberg.

– Filmens idé bygger på Haldas grundkoncept med två olika klockmoduler som i filmen representeras av två världar, ”On and off the track”. Mentalt fokus är otroligt viktigt inom racing. Därför känns det spännande att visuellt lyfta fram en racingförares mindset och passion för sporten trots riskerna och den extrema fysiska utmaningen med hastigheter på 300 kilometer i timmen. Det emotionella blir mer intressant än att bara visa snabba bilar, säger Fredrik Davidsson i pressmeddelandet.

I dagsläget är kronprinsens klocka redan klar och Mikael Sandström på Halda inväntar audiens för att personligen få överlämna klocka nummer 1.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TeliaSamsung

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.