Här är SD:s svar till LO

Sverigedemokraterna går till motangrepp – lanserar film med svar till LO.

Budskapet var att SD i sin budgetmotion vill skära ned på välfärden i kommunerna med 90 miljarder på fyra år. LO:s film har över en miljon visningar på Facebook och har i skrivande stund 30 000 delningar.

Nu svarar Sverigedemokraterna.

”LO är arga igen, för att det går dåligt för Socialdemokraterna. LO gör därför en reklamfilm, med sina medlemmars pengar, för att öppet visa att LO inte kan läsa en budgetmotion.”

Så inleds Sverigedemokraternas svar på LO:s uppmärksammade film.

– Vi hade ganska höga förväntningar när LO gick ut så stort. Men det var ett ganska löjligt angrepp. Vi vill visa på att de har gjort ett ganska grovt räknefel, säger Joakim Wallerstein, kommunikationschef för Sverigedemokraterna, till Dagens Media.

SD menar att LO:s uträkning över hur många välfärdsarbetare som 90 miljarder kan ge inte stämmer. Partiet menar också att man inte vill skära ned på välfärden i kommunerna, då minskad invandring skulle göra budgeten till ett nollsummespel.

– Tvingar man inte på kommunerna invandringen kommer de inte heller att behöva ta den kostnaden. Totalt sett landar man på plus minus noll, vilket också står i budgeten, säger Joakim Wallerstein.

Se de båda filmerna nedan:

SD döljer sina nedskärningar i välfärden

DELA! SD vill skära i välfärden med 90 miljarder på 4 år. 90 miljarder motsvarar till exempel årslönerna för 163 000 undersköterskor, 61 000 barnskötare och 61 000 vårdbiträden.

Posted by LO i Sverige on den 27 oktober 2015

SD svarar arga LO

LO har spenderat sina medlemmars pengar för att visa svenska folket att ledningen inom LO inte förstår hur man läser en budgetmotion. LO påstår att vi skulle göra välfärdsbesparingar i kommunerna på hela 90 miljarder kronor. Så är självklart inte fallet, till skillnad mot LO tycker vi om Sverige – på riktigt.I följande video förklarar vi för LO:s fackpampar och proffstyckare hur den sverigedemokratiska budgeten hänger ihop (vilket inte regeringens gör).

Posted by Sverigedemokraterna on den 28 oktober 2015

Erik Wisterberg

Publicerad 2015-10-29 04.30Uppdaterad 2015-12-06 20.24

Ämnen i artikeln:

Dela artikeln: