Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag31.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Här är Oddsets EM-film

Publicerad: 7 Juni 2012, 08:57
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:19

Oddset anspelar i sin reklamfilm för fotbolls-EM på historiska svenska strider i Östeuropa. Historikern Herman Lindqvist guidar genom skeendena.


Ämnen i artikeln:

OddsetTBWASvenska Spel

– Oddset jobbar ständigt med att ta våra spelare närmare sporten vilket vi gör i denna film, som inte är någon renodlad fotbollsfilm utan en vacker historisk berättelse, säger Eva Evesjö kommunikationsansvarig för Oddset.

I filmen, som är framtagen av reklambyrån TBWA, ser vi historikern Herman Lindqvist som guidar tittaren genom krigshistorien och slagfältet där bland annat svenska soldater kämpar på östlig mark år 1709.

– EM berör i princip hela svenska folket, vilket gör att det är svårt att sticka ut bland konkurrenterna. Därför tog vi hjälp av vårt sponsoravtal och vårt samarbete med det svenska landslaget och vi är väldigt nöjda med slutprodukten, säger Eva Evesjö.

När Herman Lindqvist fick frågan om han ville spela huvudrollen i filmen var han inte sen att tacka ja.

– Han blev väldigt glad över att bli tillfrågad och fick vara med och finslipa sitt eget manus, säger Eva Evesjö.

Även landslagsspelarna Olof Mellberg, Kim Källström och Andreas Granqvist medverkar i filmen som kommer rulla fram till den 19 juni.

Herman Lindqvist avslutar filmen så här: "Nu, nästan exakt 300 år senare spelar ödet Sverige ett spratt. Svenskarna är tillbaka i Ukraina under något fredligare former. Nu skrivs ett nytt kapitel i svensk historia".

<iframe width="442" height="249" src="http://www.youtube.com/embed/OhZkZzVd4x4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Arbetsgrupp

Reklambyrå: TBWA: Kalle Widgren, copy,  Carl Dalin AD, Produktionsledare: Annika Molnar

Produktionsbolag: Camp David: Christoffer von Reis, regissör, Peter Kydd, producent

Uppdragsgivare: Oddset: Eva Evesjö, Kommunikationsansvarig, Dersim Sylwan, Projektledare.

Matilda Niang

Ämnen i artikeln:

OddsetTBWASvenska Spel

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.