Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag07.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Här är Edelman Deportivos nya kampanj för Renault

Publicerad: 3 November 2016, 15:03
Uppdaterad: 4 November 2016, 08:10

Edelman Deportivo ska få fler att välja Renaults elbil med ett nytt subventionerat körkort enbart för elbilar. Förslaget och namninsamlingen kommer presenteras för Sveriges riksdag.


Ämnen i artikeln:

Edelman DeportivoRenault

Kraftigt subventionerade utbildningar för elbilskörkort, fri laddning vid utvalda laddplatser för den som har elbilskörkort och fri parkering för den som har elbilskörkort.

Renault vill sätta elbilen på kartan och ge skjuts åt regeringens uppsatta mål om en fossiloberoende fordonsflotta år 2030. I Edelman Deportivos nya kampanj för den franska biltillverkaren lanseras elbilskörkortet – ett subventionerat körkort enbart för elbilar.

– Vi vill driva på elbilsrevolutionen, då är framtidens förare nyckelspelare, säger Lars Höglin initiativtagare på Renault i ett pressmeddelande.

Initiativet stöttas av körskolor runt om i Sverige och tankesmedjan Fores, som också startat 2030-sekretariatet för att säkerställa att regeringens mål uppnås.

Det nya körkortet, subventionerat av staten och med beteckningen EB, ska underlätta att välja bilen. Initiativet kommer presenteras för Sveriges riksdag.

– Näringslivet måste ta sitt ansvar för att leda samhällsutvecklingen framåt och som tillverkare vet vi vilka hinder svenskarna upplever med elbilar. Tidigare har räckvidd varit en barriär, men nu när bilarna uppdaterats behöver också samhällsstrukturer uppdateras. Därför vill vi införa ett subventionerat körkort för elbilar som skulle öka möjligheterna att nå en elbilsrevolution och därmed regeringens mål, kommenterar Lars Höglin.

Med förhoppning att- och i väntan på att elbilskörkortet blir verklighet bjuder Renault svenskarna på 400 körlektioner i elbil. Övningskörningen sker i samarbete med tre körskolor i Stockholm, Lund och Norrköping.

Fakta om elbilar

• Enligt Elbilsstatistik.se finns det idag 7 939 elbilar i Sverige (vilket är 0,17% av hela Sveriges

bilpark).

• En Sifo-­undersökning på uppdrag av Renault från maj 2016 visar att 60 procent av

svenskarna skulle vilja att fler bytte till elbil. Mer än hälften (51 procent) av svenskarna tycker

att politikerna inte gör tillräckligt idag för att nå regeringens mål.

Det här innebär förslaget om EB-körkort:

• Kraftigt subventionerade utbildningar för elbilskörkort

• Fri laddning vid utvalda laddplatser för den som har elbilskörkort

• Fri parkering för den som har elbilskörkort

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Edelman DeportivoRenault

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.