Här är Dressmanns Rolling Stones-kampanj

2011-01-19 09:58 Kristin Djerf  

Dressmann anlitar Rolling Stones för sin största reklamsatsning någonsin. "Bred rock är det självklara valet för Dressmann", enligt marknadsdirektören Thomas Behring.

Dressmann relanseras i februari med ny logga, nytt butikskoncept och ny kommunikation. Det är ett rockigare och modernare Dressmann som ska möta kunderna.

Designchefen Johan Lundell har tagit fram en Rolling Stones-inspirerad klädkollektion och kedjan släpper också t-shirt-kollektion ”As worn by” med replikor av tröjor från bandets tidiga historia.

– Vi kontaktade Universal med vår idé om att fusionera musik och mode och de nappade direkt. Rolling Stones vill utveckla sitt varumärke inom mode, säger Thomas Behring.

Rolling Stones-samarbetet lanseras med en stor reklamkampanj i tv, butik och utomhus. Reklamfilmerna är gjorda av rockmusikregissören Jerker Josefsson med musik av Rolling Stones.

Relanseringen är Dressmanns största reklamsatsning hittills, men medieköpen väntas hamna på ungefär samma nivå som i år.

– Vi går alltid tungt och tror att vår vanliga budget håller för den här satsningen. Men vi har aldrig tidigare gått ut så här hårt, säger marknadsdirektör Thomas Behring.

Arbetsgrupp

Inhouse byrån Sprint: Knut Vidar Nilsen, kundansvarig; Inger Dreyer, projektledare; Snorre Vik, art director.

Produktionsbolaget Hobby Factory: Gustav Olden, producent; Jerker Josefsson, regissör.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

ANNONS

Åsikter & debatt