Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Här är dödsannonserna som ska sälja TV3:s mordserie

Publicerad: 12 januari 2015, 12:27
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:17

Här är TV3:s morbida kampanj för "Mordet" – serien som ska ge mördade en röst.


Ämnen i artikeln:

MTGTV3

För att uppmärksamma premiären av tv-serien ”Mordet” har MTG:s TV3 tagit till ett drastiskt grepp: på utomhustavlor syns just nu annonser utformade som dödsannonser.

Namn, samt födelse- och dödsdatum, på fem verkliga personer som blivit mördade i verkligheten publiceras därmed offentligt, exempelvis i Stockholms tunnelbana.

– Det kommer säkert att väcka starka reaktioner, och det vill vi att kampanjen ska göra. Vi uppmärksammar offren och deras tragiska öde och hoppas att de som ser kampanjen ska vilja veta mer om programmet, säger Susanne Nylén, tillförordnad presschef på MTG TV.

TV3:s dokumentärsatsning ”Mordet”, producerad av Titan Television, har premiär nästa tisdag. I serien tas fem uppmärksammade mord upp. Men till skillnad från andra dokumentära program berättas mordhistorierna ur offrets perspektiv i första person.

Skådespelare för de fem mördade personernas talan i serien, medan deras riktiga anhöriga medverkar.

Varje program börjar med själva dödsögonblicket.

– Det unika med ”Mordet” är att vi ställer oss helt på offrets sida och ger dem möjligheten att berätta sin historia. ”Mordet” är ett otroligt starkt och väldigt berörande program, och vi ville även ha en kampanj som känns direkt i magen, för det gör programmet, säger Susanne Nylén.

Hon framhåller att programmen och kampanjen i förväg har setts och godkänts av de fem mordoffrens anhöriga.

– Mördaren har tiden på sin sida, medan offren inte längre har någon möjlighet att berätta. Nu ger vi dem den rösten, säger Susanne Nylén och fortsätter:

– De anhöriga har också uttryckt en önskan om att berätta offrets historia. De har sett programmen och kampanjen och godkänt dem.

"Mordet" har premiär den 20 januari, och sänds klockan 21:00.

LÄS ÄVEN:

Se trailern till "Mordet" nedan:

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTGTV3

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev