fredag22 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Här är Coca-Colas första svenska reklamfilm

Publicerad: 10 september 2018, 08:09

I Coca-Colas nya rikstäckande reklamkampanj är budskapet "Allt vi delar förenar oss".

Ämnen i artikeln:

Coca-ColaJung RelationsCaratKampanj

Amanda Törner

amanda.torner@dagensmedia.se


Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Idag lanserar Coca-Cola för första gången någonsin en svenskproducerad reklamfilm. Syftet är att hylla ett Sverige som står för gemenskap under budskapet "Allt vi delar förenar oss".

I reklamfilmen, som lanseras idag, vill Coca-Cola visa vad som händer när människor i olika generationer och subkulturer möts.

Coca-Cola har funnits i Sverige sedan 1953 och i filmen görs historiska nedslag där grupper som tycks verka olika, möts och förenas. Från 60-talets tydliga olikheter mellan hippies och det etablerade samhället till 80-talets mer musikaliska subgrupper som hårdrockare och syntare, fram till dagens ungdomskultur iscensatt på den lokala pizzerian.

– Med vår kampanj vill vi nå ut med budskapet att vi svenskar kanske är mer lika varandra än vad vi tror. Vi vill hylla ett Sverige som är inkluderande och där människor hittar sätt att mötas. Med lokal relevans speglar vi typiskt svenska subkulturer från 60-talet fram till idag och hur Coca-Cola varit en del av den gemenskapen, säger Olivia Enquist, marknadsdirektör på Coca-Cola, i ett pressmeddelande.

Kampanjperioden löper från den 10 september – 14 oktober och är utvecklad och producerad tillsammans med Jung Relations och Carat.

Printannonserna som ingår i kampanjen.

Arbetsgrupp:

Kund: Coca-Cola AB

Kreativ byrå: Jung Relations

Produktion, film: Camp David, Regissör: Sebastian Reed

Produktion, print: Agent Molly & Co, Fotograf: Sanna Lindberg

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev