Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Här är årets Rosa bandet-kampanj

Publicerad: 28 September 2009, 11:19
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:12

Kommunikationschefen Marie Hammargren berättar om årets marknadsföringskampanj för Rosa bandet.


Gerth Wingårdh står bakom designen på årets rosa band. Orden ”ska bara” i punktskrift ska påminna om ett av Cancerfondens huvudbudskap med Rosa Bandet.

–  Tidig upptäckt är oerhört viktigt när det gäller bröstcancer. ”Ska bara” står för alla de ursäkter som finns för att inte gå och undersöka brösten. Det ska även fungera som en påminnelse, säger Marie Hammargren.

Med start i dag går marknadsföringskampanjen i gång, med annonser i dagspress och populärpress. Cancerfonden vill lyfta fram att allas bidrag, även om det bara är att köpa en rosa toarulle, är nog så viktiga.

– Utan allas bidrag, även de som kan tyckas banala, hade inte forskningen kunnat nå de framsteg som den gjort. Vi tycker att man kan använda humor för att få ut en allvarlig fråga.

I nästa steg utökas kampanjen med radio och direktreklam. Maxus är mediebyrå och WatersWidgren\TBWA har tagit fram kampanjen.

I samarbete med Pronto genomför Cancerfonden en webb-baserad aktivitet kallad 100.000 rosa hjältar. Två fotografer ska resa landet runt och dokumentera ”rosa gärningar” som tillsammans med folks egna inskickade bilder ska presenteras på kampanjsajten.

– Målet är att vi ska kunna presentera 100.000 bilder och tanken är att vi ska lyfta fram enskilda individers engagemang.

Själva galan har i år lämnat Globen till förmån för Malmö Arena, som ritas av Gerth Wingårdh.

– Vi tycker att det var en bra idé att komma ut i landet och vi har mött oerhört bra respons i Malmö.

Galan direktsänds i TV3 den 29 oktober och Springtime sköter pr-upplägget detta.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.