Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Hållbarhet lyfts fram i McDonald's nya manér

Publicerad: 18 maj 2018, 12:28
Uppdaterad: 18 maj 2018, 13:27

McDonald's lyfter fram det ansvar som kommer med att vara Sveriges största restaurangkedja – med ny grafisk profil och ny kampanj framtagen av Nord DDB.


Ämnen i artikeln:

McDonaldsNord DDB

McDonald’s är Sveriges största restaurangkedja med över 200 restauranger runtom i landet och fler än 400 000 dagliga gäster. Med den storleken kommer ett ansvar, men också möjligheten att göra skillnad på riktigt. Det är det grundläggande budskapet i McDonald’s största satsning i Sverige på många år.

Som bevis för hur man som stor aktör påverkar olika områden i samhället pekar McDonald’s bland annat på sin något oväntade roll som Sveriges största kedja för laddning av elbilar samt sin roll som läsfrämjare och ungdomsarbetsgivare, något som man även lyft fram i tidigare kampanjer. 

Dessutom menar McDonald's att den allt bredare menyn gjort McDonald’s till Sveriges "största flexitariska restaurangkedja".

Alla kampanjens delar leder till en hållbarhetsrapport på McDonald's sajt. Rapporten går igenom var varumärket står idag och vad man gjort historiskt samt en strategi framåt med specificerade mål för vad man vill uppnå i den nära framtiden inom fokusområdena mat, miljö och människor.

I samband med kampanjlansering har även en ny grafisk profil tagits fram i samarbete med Nord DDB, samt ett nytt utbudsmanér där McDonald’s vill omdefiniera vad en "bra deal" egentligen är (Se filmerna nedan).

– Tillsammans med våra franchisetagare och byråpartners bygger vi ett bättre McDonald’s i Sverige, ett modernt och progressivt McDonald’s. Vi har en historisk expansion framför oss och detta är bara början av ett bättre McDonald’s i Sverige, säger marknadsdirektör Christoffer Rönnblad i ett pressmeddelande.

Arbetsgrupp:

Huvudbyrå: Nord DDB

Pr-byrå: Prime

Mediabyrå: OMD

 

Produktionsbolag ”Stora nog att göra skillnad” & ”Laddstolpar”: Camp David

Regissör: Simon Ladefoged

 

Produktionsbolag ”Mer än en bra deal för dig”:

Giants & Toys

Regissör: Robert Nylund

 

Stillbildsfotograf: Niklas Johansson

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

McDonaldsNord DDB

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.