Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Grundig bjuder på bröllopsmaten – om du kan tänka dig att äta rester

Publicerad: 9 maj 2018, 05:00
Uppdaterad: 9 maj 2018, 06:39

Hemelektronikaktören Grundig söker ett giftasuget par som vill gratisäta på sitt eget bröllop, av mat som andra kastat bort: "Vi garanterar en riktig festmåltid", säger marknadschefen Bård Nordhagen.


Ska du gifta dig i höst? Nu vill hemelektronik-varumärket Grundig komma i kontakt med ett giftasuget par som är vill gratisäta på sitt eget bröllop – av  mat som andra kastat bort.

Svenska konsumenter och livsmedelsbutiker slänger över 1,3 miljoner ton ätbar mat varje år, och konsumenterna står för 717000 ton av dessa, vilket har stora konsekvenser för både miljö och plånbok. Nu vilI hemelektronik-aktören Grundig i samband med initiativet "Respect Food", hitta ett brudpar som kan tänka sig att få rester eller överskottsmat serverade på sitt bröllop – gratis.

Respect Food syftar till att inspirera och informera kring hur man hur man enkelt kan hjälpa till att minska matsvinnet i köket med innovativa produkter. Ett minskat matsvinn är bra för både miljön och din plånbok, och Grundig är ett internationellt varumärke med hållbarhetsfokus.

Bård Nordhagen är nordisk marknadschef på Grundig:

– Vi vill nu komma i kontakt med brudpar i Sverige, Norge, Danmark och Finland som kan tänka sig att få rester eller överskottsmat serverat på sitt bröllop. Självklart bjuder vi på maten. Vad som serveras är upp till våra professionella kockar men vi garanterar en riktig festmåltid. Dryck till maten och stämningen står brudparet själva för, kommenterar han.

Initiativet Respect Food har implementerats för att säkerställa att företaget tar en aktiv roll i arbetet med att minska matsvinnet.

Vi vill komma i kontakt med par som vill sätta fokus på hur viktigt det är att minska matsvinnet. Alltså, ett par som delar vår oro över att vi kastar för mycket mat i världen. Allt vi behöver är en bra anledning att välja just er, säger Bård Nordhagen.

 

 

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.