Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag11.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Greenpeace attackerar centerpolitiker

Publicerad: 15 Juni 2010, 13:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:47

Miljöorganisationen kampanjar mot Olofssons partipiska.


Ämnen i artikeln:

Greenpeace

På torsdag röstar riksdagen om regeringens förslag att tillåta nya kärnkraftverk i Sverige.

Organisationen Greenpeace vill nu sätta press på ett antal centerpartister att rösta mot förslaget, trots ett tryck från partiledningen.

– Det är ett otroligt tryck att rösta för ny kärnkraft trots att de enskilda politikerna är emot det, säger Greenpeace kampanjchef Patrik Eriksson till Dagensmedia.se.

Greenpeace har därför tryckt hundratals affischer som man nu tapetserar Stockholm med, där ett antal utvalda centerpartistiska politiker piskas av partiledaren Maud Olofsson.

– Centern har varit drivande mot kärnkraften, nu har de böjt sig. Vi hoppas verkligen att de här personerna ska ta till sig av kampanjen, de har legat lågt under debatten men vi vill att de förklarar varför de svängt. Annars är de bara röstboskap, säger Patrik Eriksson.

Bilderna är tagna av fotografen Sven Prim som gjort jobbet pro bono. Affischerna kompletteras med kampanjaktiviteter utanför riksdagen.

Kampanjen går upp i dag, alltså dagen efter att ett antal Greenpeace-aktivister gripits efter att ha tagit sig in på kärnkraftsverket Forsmark.

Martin Schori

Ämnen i artikeln:

Greenpeace

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.