Grannen i "Beck" blir actionfigur

2018-01-11 08:01  
"Att leka med idén om samlarobjekt såsom de stora amerikanska filmstudiorna jobbar är kittlande", säger Ida Kjellgren, produktionsledare på Svenska Filminstitutet.

Karaktären Valdemar i filmerna "Beck" blir actionfigur för att få upp intresset inför Guldbaggen.

Alla som har sett någon av Beck-filmerna känner till karaktären Martin Becks granne med den karaktäristiska nackkragen, de färgade tonade glasögonen och ständigt en "stänkare" i handen.

Inför Guldbaggegalan som hålls den 22 januari har Svenska Filminstitutet med hjälp av reklambyrån Acne gjort grannen Valdemar till actionfigur.

– Guldbaggen är Sveriges främsta filmpris och vi är hedrade att få vara med och bidra med idéer och tankar som stärker och hyllar tävlingen på ett nytt och annorlunda sätt, säger Johan Bello, executive cd på Acne, i ett pressmeddelande.

Dockan är framtagen som en del i kampanjen "Guldbaggen Collectibles" som består av en serie samlarobjekt föreställande kända filmkaraktärer. Tanken bakom dockorna är att skapa intresse och nyfikenhet inför galan och påminna om svenska filmskatter.

– Svensk film har skapat en ocean av härliga ikoner och för varje år får vi fler karaktärer att älska. Att leka med idén om samlarobjekt såsom de stora amerikanska filmstudiorna jobbar är kittlande och vi har tillsammans med Acne gett konceptet en mer svensk touch, där antihjälten får stå i fokus. Det har varit ett otroligt roligt arbete, idéerna från Acne tar aldrig slut och samarbetet har varit en fröjd från start till mål, säger Ida Kjellgren, produktionsledare på Svenska Filminstitutet, i ett pressmeddelande.

Credlista:

Kund: Guldbaggen
Byrå: Acne
Executive Creative Director: Johan Bello
Projektledare: Andreas Hallgren
Art Director: Anton Bolin
Copywriter: Svante Pårup
Produktionsledare: Emelie Thorén
Produktionsledare: Malin Marklund
Planner: Carolina Tell
Designer: Fredrik Annell
Originalare: Pernilla Loeb Holter
Regissörer: Tommy Carlsson & Christian Karlsson
DOP: David Hellman
B-foto: Isak Lennström
Klippare: Cecilia Kalander
Dockmackare: David Wätte
Förpackningsdesign: Rithuset
Social media manager: Rebecka Hoffmann Produktionsledare på Svenska Filminstitutet: Ida Kjellgren

Hanna Frick

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt