Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Grannen i "Beck" blir actionfigur

Publicerad: 11 januari 2018, 07:01
Uppdaterad: 11 januari 2018, 12:13

"Att leka med idén om samlarobjekt såsom de stora amerikanska filmstudiorna jobbar är kittlande", säger Ida Kjellgren, produktionsledare på Svenska Filminstitutet.

Karaktären Valdemar i filmerna "Beck" blir actionfigur för att få upp intresset inför Guldbaggen.


Ämnen i artikeln:

Acne

Alla som har sett någon av Beck-filmerna känner till karaktären Martin Becks granne med den karaktäristiska nackkragen, de färgade tonade glasögonen och ständigt en "stänkare" i handen.

Inför Guldbaggegalan som hålls den 22 januari har Svenska Filminstitutet med hjälp av reklambyrån Acne gjort grannen Valdemar till actionfigur.

– Guldbaggen är Sveriges främsta filmpris och vi är hedrade att få vara med och bidra med idéer och tankar som stärker och hyllar tävlingen på ett nytt och annorlunda sätt, säger Johan Bello, executive cd på Acne, i ett pressmeddelande.

Dockan är framtagen som en del i kampanjen "Guldbaggen Collectibles" som består av en serie samlarobjekt föreställande kända filmkaraktärer. Tanken bakom dockorna är att skapa intresse och nyfikenhet inför galan och påminna om svenska filmskatter.

– Svensk film har skapat en ocean av härliga ikoner och för varje år får vi fler karaktärer att älska. Att leka med idén om samlarobjekt såsom de stora amerikanska filmstudiorna jobbar är kittlande och vi har tillsammans med Acne gett konceptet en mer svensk touch, där antihjälten får stå i fokus. Det har varit ett otroligt roligt arbete, idéerna från Acne tar aldrig slut och samarbetet har varit en fröjd från start till mål, säger Ida Kjellgren, produktionsledare på Svenska Filminstitutet, i ett pressmeddelande.

Credlista:

Kund: GuldbaggenByrå: AcneExecutive Creative Director: Johan BelloProjektledare: Andreas HallgrenArt Director: Anton BolinCopywriter: Svante PårupProduktionsledare: Emelie ThorénProduktionsledare: Malin MarklundPlanner: Carolina TellDesigner: Fredrik AnnellOriginalare: Pernilla Loeb HolterRegissörer: Tommy Carlsson & Christian KarlssonDOP: David HellmanB-foto: Isak LennströmKlippare: Cecilia KalanderDockmackare: David WätteFörpackningsdesign: RithusetSocial media manager: Rebecka Hoffmann Produktionsledare på Svenska Filminstitutet: Ida Kjellgren

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Acne

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.