Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Göteborgs-rockers blir dragplåster för ny whisky

Publicerad: 2 september 2010, 04:14
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:40

Anrikt destilleri i samarbete med svenska hårdrockarna In Flames.


Det anrika skotska destilleriet Glenfarclas lanserar två nya whiskybuteljer utvalda av Anders Fridén, sångare i det prisbelönta hårdrocksbandet In Flames.

Petter Berglund, produktchef på Philipson Söderberg, som har importerat whiskyn berättar om samarbetet.

– Anders Fridén är en stor whiskyälskare och har hälsat på hos Glenfarclas i Skottland flera gånger och det var också där som idén om en In Flames-whiskey föddes.

Flaskorna säljs i en mycket begränsad upplaga och Petter Berglund säger att han är osäker på om det blir fler samarbeten med andra kända artister.

– Det som är spännande med den här lanseringen är att Glenfarclas tillhör en ganska traditionell bransch medan In Flames är ett stort internationellt hårdrocksband. Det blir en spännande dynamik.

De två whiskysorterna heter 1973 som kostar 3750 kronor och Cash 105 som kostar 795 kronor.

– Eftersom att den här nyheten har gått ut på bandets MySpace har det hört av sig folk från hela världen som vill köpa en flaska. Men detta är ett exklusivt erbjudande för Sverige, vill man köpa sig en flaska In Flames-whisky måste man ta sig till Systembolaget, säger Petter Berglund.

In Flames har vunnit tre grammisar, fått regeringens exportpris och sålt över två miljoner skivor. I en pressrelease beskriver Anders Fridén samarbetet med Glenfarclas som ”magiskt”.

Dante Thomsen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev