Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Göteborg Energi väljer oväntade platser

Publicerad: 16 September 2009, 11:15
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:14

Företag och fastighetsägare behöver hjälp med att förstå omfattningen av Göteborg Energis energitjänster. Göteborgsbyrån Stark Film & Event fick uppdraget att ”på ett humoristiskt sätt” öka förståelsen för tjänsterna.


– Energitjänster är en komplex produkt, som omfattar många olika saker. Utmaningen var att göra tjänsterna begripliga, säger Torbjörn Harnesk, projektledare på Stark.

Starks kampanj pågår lokalt i Göteborg sedan i måndags. Tv är huvudmedium och kompletteras i radio, utomhus och på webben. I filmerna och radioinslagen ger sig en man från Göteborg Energi in i oväntade situationer, exempelvis en wrestlingmatch och en nyhetssändning, för att berätta om Göteborg Energis tjänster.

Printannonserna, som producerats i samarbete med Valentin & Byhr, har samma bildspråk som filmerna, men ett annat budskap. Där kopplas bilderna från wrestling och amerikansk fotboll med copy om att ”ta grepp” och ”attackera” företagets kostnader.

– Bilderna är genomgående i kampanjen men budskapet skiftar för att annonserna ska vara begripliga även för den som inte sett filmen, säger Torbjörn Harnesk. Hela kampanjen leder in till Göteborg Energis sajt, där tjänsterna förklaras.

Arbetsgrupp

Uppdragsgivare: Ann Törnblom, Göteborg Energi

Projektledare: Torbjörn Harnesk, STARK

Webb/AD: Michael Quick och Niclas Corn, STARK

Regi: Mikael Wikström och Torbjörn Martin, STARK

Copy/reportrar: Anna Albien, Stephanie Johansson, Lasse Sergård, STARK

Produktionsledare: Pia Löfbom, STARK

Produktion av annons och trafikreklam Valentin & Byhr

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.