Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Gör reklam för Expekt

Publicerad: 11 juni 2009, 07:47
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:20

Tennislegendaren Mats Wilander tar snart plats i spelbolaget Expekts marknadsföring. "Vi hoppas att han ska öka vår omsättning", säger Dan Vikman, informationschef på Expekt.


Tennislegendaren Mats Wilander tar snart plats i spelbolaget Expekts marknadsföring. "Vi hoppas att han ska öka vår omsättning", säger Dan Vikman, informationschef på Expekt.

Mats Wilander värvas som spelolagets "exklusiva tennisambassadör". Bland annat betyder det att Expekt kan använda tennislegendaren i sin marknadsföring.

- Vi kommer att börja använda Mats Wilander under sommaren, med start vid Wimbeldon, på olika sätt. Denna sommar, när det inte är något stort fotbollsmästerskap, är tennisen väldigt viktig för oss att fronta med. Wilander blir perfekt, säger Dan Vikman.

Historiskt sett är spel på tennis inte särskilt stort i Sverige. Men i kölvattnet av Robin Söderlings framgångar tror Dan Vikman att det kan ändras.

- Vi tror att det finns ett stort latent intresse i Sverige, som vaknade till i och med Söderlings framfart. Vi tror att vårt samarbete med Mats Wilander kommer att ge en skjuts i spelande på tennis, säger han.

Mats Wilander ska som tennisexpert hjälpa spelarna att hitta vinnande spel. Och han tar även snart plats i Expekts marknadsföring.

- Exakt hur vi ska använda honom är inte klart. Men likt våra andra profiler blir det online, print och eventuellt tv senare i höst. Vi har tillgång till Mats Wilander året och vi har stora förhoppningar. Mats är också väldigt laddad själv, säger Dan Vikman.

Mats Wilander vann sju Grand Slam singeltitlar mellan 1982 och 1988 och var rankad etta i världen 1988. I dag jobbar han för tv-kanalen Eurosport och som Sveriges Davis Cup-kapten.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.