Gatutidningen Faktum visar upp hatet i ny film

2016-10-19 09:10  

Gatutidningen Faktums egen försäljare medverkar i filmen "Är jag svensk nog?" som är framtagen av Forsman & Bodenfors.

Gatutidningen Faktum, vars försäljare till stor del består av romska EU-medborgare, får många arga mail skickade till sig. De som ligger bakom mejlhatet menar att man ska ta hand om svenska hemlösa istället och berättar bland annat att de minsann "aldrig skulle köpa Faktum av en tiggare".

Men att sälja Faktum är inte välgörenhet, utan ett jobb. Försäljarna investerar sina egna pengar och sin egen tid för att skaffa sig en sysselsättning.

För att sätta fokus på frågan har Faktum tillsammans med Forsman & Bodenfors och Lucky Punk gjort filmen "Är jag svensk nog?" där Faktums försäljare Liliana medverkar. I filmen visas en bit av det mejlhat upp som tidningen får skickat till sig.

– Vi jobbar alltid på det viset att vi använder våra egna försäljare i vår kommunikation, vilket handlar om att allt det som Faktum ger ska vara så äkta som möjligt. Att sälja Faktum har i 15 år varit ett alternativ till tiggeri, och med den här filmen vill vi visa att vi aldrig gör skillnad på människor och att vi måste bekämpa fattigdom – hur den än ser ut, säger Åse Henell, vd på Faktum, till Dagens Media.

Filmen kommer att synas i Faktums sociala kanler.

Amanda Törner

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt