Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Gatutidningen Faktum visar upp hatet i ny film

Publicerad: 19 Oktober 2016, 07:10
Uppdaterad: 19 Oktober 2016, 07:10

Gatutidningen Faktums egen försäljare medverkar i filmen "Är jag svensk nog?" som är framtagen av Forsman & Bodenfors.


Ämnen i artikeln:

Forsman BodenforsFaktum

Gatutidningen Faktum, vars försäljare till stor del består av romska EU-medborgare, får många arga mail skickade till sig. De som ligger bakom mejlhatet menar att man ska ta hand om svenska hemlösa istället och berättar bland annat att de minsann "aldrig skulle köpa Faktum av en tiggare".

Men att sälja Faktum är inte välgörenhet, utan ett jobb. Försäljarna investerar sina egna pengar och sin egen tid för att skaffa sig en sysselsättning.

För att sätta fokus på frågan har Faktum tillsammans med Forsman & Bodenfors och Lucky Punk gjort filmen "Är jag svensk nog?" där Faktums försäljare Liliana medverkar. I filmen visas en bit av det mejlhat upp som tidningen får skickat till sig.

– Vi jobbar alltid på det viset att vi använder våra egna försäljare i vår kommunikation, vilket handlar om att allt det som Faktum ger ska vara så äkta som möjligt. Att sälja Faktum har i 15 år varit ett alternativ till tiggeri, och med den här filmen vill vi visa att vi aldrig gör skillnad på människor och att vi måste bekämpa fattigdom – hur den än ser ut, säger Åse Henell, vd på Faktum, till Dagens Media.

Filmen kommer att synas i Faktums sociala kanler.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Forsman BodenforsFaktum

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.