Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Game of Thrones-stjärna i Sodastreams rekryteringsvideo

Publicerad: 31 januari 2018, 14:21
Uppdaterad: 31 januari 2018, 14:21

The Mountain + SodaStream = sant. Foto: Agency/Sodastream

Sodastream har under de senaste åren uppmärksammats ett antal gånger för sina kampanjer, där de ofta använder sig av välkända ansikten. I deras senaste rekryteringsvideo spelar The Mountain en av huvudrollerna.


Ämnen i artikeln:

Sodastream

Det är fjärde gången Thor Björnsson, som spelar Game of Thrones-karaktären The Mountain, samarbetar med kolsyremaskinstillverkaren Sodastream. Den här gången medverkar han i en global rekryteringsvideo som handlar om hållbarhet och att minska plastkonsumtionen för att bygga en hållbar värld. 

Sodastream har flera gånger hamnat i strållkastarljuset tack vare sina virala videos som riktar kritik mot flaskvattenproducenter, på grund av de miljöföroreningar som produktionen av plastflaskor orsakar.

Det är heller inte första gången Sodastream använder en Game of Thrones-stjärna i sina kampanjer. The Mountain har tidigare varit med i videon "Shame or Glory", som är en parodi på en scen från Game of Thrones. I somras lanserade företaget även kampanjen "Homoschlepiens", där Hodor från tv-serien spelade en av huvudrollerna.

När vi använder populärkultur som Game of Thrones i vår marknadsföring når vi publiken på ett effektivt sätt. Detta tack vare eftersom vårt budskap kopplas samman med en historia som publiken redan känner till, säger Michele Fitzwilliams, nordisk marknadsdirektör på Sodastream.

Christopher Karlsson

christopher.karlsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sodastream

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.