lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Fyra Glenn döper tåg till "Glenn"

Publicerad: 3 november 2017, 07:59

Bild 1/2  

Transportbolaget MTR döper sitt tredje tåg – då plockar man in fotbollslegendarer: "Som att Abba återförenas".

Ämnen i artikeln:

MTR ExpressKampanj

SN

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se


1982 var Glenn Strömberg, Glenn Hysén, Glenn Holm och Glenn Schiller en del av IFK Göteborgs mästarlag när man tog hem den åtåvärda Uefacupen.

Nu, 35 år senare, återförenas fotbollshjältarna igen. Men den här gången är det inte för att springa hem ännu ett cupguld, utan för att namnge ett tåg.

Redan 1982, under SM-finalens andra match mellan Hammarby och IFK Göteborg med de fyra legendarerna på planen, nidramsade Bajenfansen att "Alla heter Glenn i Göteborg". Stockholmslagets ramsa blev senare en hyllningsramsa i Göteborg, något som MTR Express nu utnyttjar när tågbolaget den 24 november ska döpa om ett av sina tåg i Göteborg.

På plats för invigningen av tåget kommer Glenn Hysén, Glenn Strömberg, Glenn Schiller och Glenn Holm vara. Kvartetten firar namngivningen genom att spruta champagne på tåget som ska bära deras namn.

– Det blir som att ha ett eget tåg nästan och det är självklart gött, säger Glenn Hysén, i ett pressmeddelande.

Bakom kampanjen står Mafioso PR.

– Det är många som är fotbollstokiga och det här är en väldigt rolig grej, säger Torsten Sverenius, researcher på Mafioso, till Dagens Media.

Inledningsvis var det tänkt att tåget skulle döpas om den 7 november, men på grund av förhinder för Glenn Strömberg tvingades MTR byta datum.

– Anledningen är lite oklar och han lämnade oacepptabelt sent besked. Men nu ställer han upp iallafall, säger Torsten Sverenius.

Tre Glenn är inte tillräckligt?

– Nej, det är det inte. Vi är glada för att han kunde vara med och jag tror han ställer upp för att de andra ställer upp.

Vad tycker de om att döpa tåget?

– De tycker det här jättekul. Man kan jämföra det med att Abba återförenas och att döma av medieintresset tycker många det här är roligt.

Glenntåget är en del i av transportbolagets kampanj där de låtit Metros läsare döpa fyra av bolagets tåg på sträckan Stockholm-Göteborg. Glenn blir det tredje tåget man nu namnger. Tidigare har ett tåg fått namnet "Ingvar" efter Ingvar Oldsberg och MTR-tåget "Trainy McTrainface" väckte de internationella mediernas uppmärksamhet. Sist ut att få ett eget tåg är "Estelle", efter prinsessan med samma namn.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev