Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökKampanjer

Futurniture och AP7 skapar "Kalsongtestet" till förvirrade fondsparare

Publicerad: 22 Februari 2016, 16:15
Uppdaterad: 23 Februari 2016, 14:48

Då varannan svensk inte vet var de har sin premiepension placerad idag så väljer AP7 och byrån Futurniture att följa upp förra årets kampanj med kalsongpedagogik.


Ämnen i artikeln:

Futurniture

– Med hjälp av humor vill vi nå sparare som vanligtvis inte lyssnar på ekonomiexperter, säger Anja Hodann, projektledare på Futurniture i ett pressmeddelande.

För att förklara premiepensionssystemet och det statliga förvalsalternativet AP7 Såfa, på ett enkelt sätt, så kände Futurniture att det behövdes en gnutta humor för att fånga målgruppens intresse.

I kalsongtestet där du antingen kan bli en "märkeskalsong" eller en "stringis" så står det även om du är en risktagare eller trygghetssökare.

– Många saknar kunskap om premiepensionssystemet och det utnyttjas av oseriösa aktörer som lurar sparare att göra val som kan påverka pensionen negativt. Vi informerar om det förvalda alternativet för att inte spararna ska hamna i underläge lika lätt när de pratar med försäljare och rådgivare, säger Louise Svensson, kommunikationsstrateg på AP7 i pressmeddelandet.

Kalsongtestet lanseras med hjälp av tre filmer som innehåller små utbildningar i kalsongpedagogikens tecken. De är regisserade av Lukas Hammar och producerade av Nils Ljunggren.

Johanna Holmgren

johanna.holmgren@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

Futurniture

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev