Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Fritidsresor skrotar katalogen - anlitar Yvonne Ryding

Publicerad: 1 september 2010, 07:47
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:40

Fritidsresor ändrar sig - och skrotar sin resekatalog för att satsa på rörlig bild. Samtidigt kallar man in en före detta Miss Universum som nytt affischnamn.


Ämnen i artikeln:

Scholz FriendsLottie KnutsonFritidsresorCarat

Efter Mads Mikkelsen blir Yvonne Ryding ett av Fritidsresors nya ansikten utåt. I en nyproducerad reklamfilm, som endast visas på webben, får vi se vinnaren av 1984 års upplaga av Miss Universum ta ett dopp i poolen, spela golf och promenera längs strandkanten med sin nya kärlek Mikael Jonasson. Filmen utspelar sig på ön Tenerifa i Spanien.

– Vår hemsida har 150 000 besökare om dagen varav hälften är unika. Har man en sådan välbesökt kanal måste man utveckla den. Därför har vi tagit fram flera nya filmer som enbart ska sändas på nätet. Yvonne Ryding passar utmärkt för oss, hon är en mycket vacker och klok person, säger Lottie Knutson, informationsdirektör på Fritidsresor.

Konkurrenten Ving valde att avtacka sin resekatalog redan i januari. Då sade Fritidsresor att man "inte hade några kortsiktiga planer" på att göra samma sak. Men som Dagensmedia.se kan berätta idag väljer nu Fritidsresor att följa konkurrentens exempel.

– Vi fattade beslutet i våras och kommer istället fortsätta vår strategi med mer rörlig bild. Katalogen i dess nuvarande form har funnits i 40 år men nu kommer den alltså bli ett minne blott. Vi kommer fortfarande att ha en typ av trycksak men i annorlunda format, säger Lottie Knutson.

Producent för filmen är Filmriding & Company och du kan du se den här. Som ett led i kampanjen planerar Fritidsresor att släppa ytterligare reklamfilmer med kändisar senare i vinter.

Dante Thomsen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev