Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Framgång för reklamfinansierade tamponger

Publicerad: 19 januari 2011, 05:40
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:25

I torsdags lanserades sajten tamponsforfree.se som erbjuder gratis tamponger till tjejer och kvinnor. Sajten har redan fått 2 000 prenumeranter.


Sophia Fahlén och Diana Solarz driver företaget tamponsforfree.se som erbjuder gratis tamponger till kvinnor i olika åldrar. För att kunna erbjuda gratis tamponger har man annonser på kartongerna tampongerna paketeras i. Konceptet kom Sophia Fahlén och Diana Solarz på när de planerade att starta eget företag.

- I februari förra året pratade vi om att mensskydd generellt är ett tråkigt inköp – i synnerhet när produkterna har så tråkig design. Sagt och gjort – vi gör tamponger snygga och gratis genom att sätta våra annonsörers reklam på tampongboxarna. Att det finns ett återkommande behov av tampongerna gör ju också att reklamkonceptet fungerar utmärkt, säger Sophia Fahlén .

Diana Solarz har arbetat som marknadsdirektör och Sophia Fahlén med försäljning tidigare. De kontaktar företagen själva för att få annonsörer på tampongkartongerna.

- Vi får generellt positivt gensvar. Ibland passar det inte för företaget just då men då kommer vi överens om att höras senare, säger Diana Solarz.

För att ta del av gratis tamponger måste man registrera sig på sajten och sedan i torsdags har de fått 2 000 prenumeranter.

- Det är över förväntan. Vårt mål var att ha 8 000 prenumeranter innan internationella kvinnodagen den 8 mars och fortsätter det såhär kommer vi ju slå det, säger Diana Solarz.

Vilka företag de har kontakt med nu är konfidentiellt men Diana Solarz säger att deras lanseringspartner är ett globalt företag som lanserar en produkt som är högrelevant för kvinnor. Mer information kommer i februari, säger hon.

Marie Larsson

dagensmedia.redaktion@almamedia.fi

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News