Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Fotbollsprofiler målar tavlor för Cancerfonden

Publicerad: 26 mars 2015, 07:26
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:07

Helsingborgs IF, IFK Norrköping och Malmö FF. I Sportbladets kampanj för Cancerfonden finns alla allsvenska fotbollslag representerade.


Ämnen i artikeln:

Sportbladet

I Fotbollsbibeln 2015 har Sportbladet ett stort samarbete med Cancerfonden.

Därför låter tidningen nu stora profiler inom allsvenskan måla varsin tavla som ligger ute till försäljning på auktionssajten Tradera.

En tavla per lag finns och totalsumman ska oavkortat gå till Cancerfonden.

Bland konstnärerna finns Hammarbys Kennedy Bakircioglu, Djurgårdens Emil Bergström, AIK:s Henol Goitom och IFK Göteborgs Sebastian Eriksson.

I varje auktion berättar fotbollsspelaren i fråga om sin tavla och det finns även en förklaring till varför Sportbladet valde just den spelaren.

Högst pris just nu är en tavla målad av Malmö FF:s Markus Rosenberg. Den föreställer SM-bucklan och har just nu ett bud på 2 000 kronor.

Om sin tavla skriver Markus Rosenberg:

"Motivet kändes givet. Vi kör ju med två stjärnor även i år och SM-bucklan måste med. Den är trots allt i vår ägo just nu. Nu hoppas vi bara att den drar en jävla massa pengar, så in och buda med er nu".

I Sportbladets motivering står det:

"32-åringen flyttade hem till Malmö och var precis lika bra som alla MFF:are hoppades på. Tog ut klubben på en succéseglats i Europa och fram till den ligatitel han själv saknade. Allsvenskans kanske bäste 2014".

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sportbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.