Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Fotbollslegendarer i Louis Vuitton-kampanj

Publicerad: 26 April 2010, 04:17
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:52

Pelé, Maradona och Zidane frontar Louis Vuittons nya reklamkampanj. Annie Leibovitz har fotat när de för första gången möts i en match.


De tre superstjärnorna har aldrig spelat ihop eller synts tillsammans i andra sammanhang, och syftet är att spegla att Louis Vuitton står för anor och tradition.

Modeföretaget började med att göra resväskor, och har begreppet resa som ett av sina ledord. Spelarna representerar således den stora resa som var och en har gjort i sitt liv.

Stjärnfotografen Annie Leibovitz har tagit bilderna som föreställer de tre männen på Café Maravillas – en klassisk bar i Madrid – i en giganternas kamp över ett parti bordsfotboll.

– Vilken fotbollsfantast har inte drömt om att se de här tre levande legendarerna – Pelé, Maradona och Zidane – spela mot varandra? Louis Vuitton är hedrad av att de valde att tillsammans delta i vår Core Values-kampanj, säger Antoine Arnault, kommunikationschef på Louis Vuitton i en pressrelease.

På bilderna skymtar i bakgrunden två Louis Vuitton-väskor, varav den ena med initialerna Z.Z, följt av: "Three great journeys, one historic game".

Kampanjen, som består av printannonser, rullar ut i juni med start i amerikanska Vanity Fair. I Sverige kommer annonserna synas i tidningar som Plaza, Bon, Elle och Dagens Industri.

Therese Johansson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.