Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Försvarsmakten lanserar ny träningsapp

Publicerad: 8 mars 2016, 10:05
Uppdaterad: 8 mars 2016, 10:35

Försvarsmakten vill dela med sig av sin kunskap om träning och lanserar en ny app och podcast.


Ämnen i artikeln:

Försvarsmakten

Genom Försvarsmaktens träningsklubb FMTK vill man för första gången bjuda in allmänheten att ta del av sin träningsexpertis.

Den nylanserade appen, som ska bjuda på funktionell och utmanande träning som utförs utan redskap, ligger just nu etta i App Store.

– Träning är en av de viktigaste hörnstenarna för ett jobb inom Försvarsmakten, men också i livet utanför. FMTK är en satsning som handlar om att lyfta vikten av träning och göra träningen mer tillgänglig, till nytta för våra egna medarbetare, för blivande medarbetare och för allmänheten, säger Lars Gerhardsson, chef för Försvarsmaktens idrotts- och friskvårdsenhet, i ett pressmeddelande.

I appen finns dagliga pass, en omfattande övningsbank och längre träningsprogram som leder mot en given träningsmålsättning.

Appen vägleder användaren genom de olika träningsmomenten med ljud- och videoinstruktioner och håller koll på hur långt man har kommit i ett pass eller program, dessutom kan man jämföra sina resultat med andra.

I samband med detta lanserar man även en podcast där experter i Försvarmakten pratar träning med gäster som Petter Askegren, Sarah Sjöström, Björk Odinsdottir och Peter Siepen. Programledare är Magdalena Kowalczyk, världsmästare i thaiboxning och gladiator i TV4:s Gladiatorerna.

Appen är tillgänglig via App Store, Google Play och inom kort även via Windows Store.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Försvarsmakten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.