Första produkterna av Humanium Metal ute

2018-02-01 08:36  

Snart når de första produkterna av nedsmälta illegala vapen svenska konsumenter.

"The Humanium Metal Initiative" har uppmärksammats globalt och belönat biståndsorganisationen IM med en uppsjö priser, bland annat ett Grand Prix för innovation i Cannes förra året. Men att lyckas få varumärken att vilja sälja produkter av nedsmälta vapen – vilket är projektets syfte – var inte en helt lätt uppgift.

När Dagens Media träffade Peter Brune, chef för den internationella verksamheten på IM, under Mediedagen i oktober låg man just då i förhandling med olika företag om den första produkten av metallen.

Idag den 1 februari presenterar IM de första svenska varumärkena som lanserar produkter av Humanium Metal: Triwa, Skultuna, A Day's March, Le Cord och Happy Plugs. Till sommaren väntas de första produkterna nå marknaden. Samarbetena presenteras i en film som lanseras idag (ovan).

Triwa kommer att lansera klockor gjorda på Humanium Metal.

– Klockindustrin idag är väldigt fokuserad på status och ädelmetaller, men om vi kan ta bort ädelmetallerna, och istället använda Humanium Metal som har ett mycket starkare symboliskt värde, så har vi gjort ett bra jobb, säger Ludvig Scheja, medgrundare av Triwa, i ett pressmeddelande.

Amanda Törner

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Åsikter & debatt