Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökKampanjer

Forsman & Bodenfors i topp

Publicerad: 22 Juni 2011, 18:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:06

Efter fyra dagars reklamfestival har Forsman & Bodenfors vunnit flest lejon av de svenska byråerna. Hittills har priser delats ut i nio av 13 kategorier.


Ämnen i artikeln:

Cannes Lions 2011

Forsman & Bodenfors har hittills vunnit fyra guld. Två i Cyber för Ikeas Vaggvisor och två i Design – också för Ikea. Dessutom har byrån belönats med totalt tre brons. Två i Direct för AMF och Reebok, ett i Cyber för Ikea och ett i Design för Faktum.

Åkestam Holst har totalt fem lejon. Två silver och två brons i Direct för samarbetet med Posten, samt ett brons i Cyber med ”Human Jukebox” för Pause Ljud & Bild. Åkestam Holst kom även på andra plats i Direct Agency of the Year.

Jung von Matt har totalt fyra lejon för Minis ”Getaway Stockholm”. Ett silver och ett brons i Promo & Activations, ett brons i Media och ett guld i Cyber.

Även DDB Stockholm har fyra lejon. Byrån fick ett brons i vardera Promo & Activations, Radio, Outdoor och Cyber.

Perfect Fools har ett silver i Promo & Activations och ett silver i Design för Converse. Dessutom blev det ett brons i Cyber för Converse.

Prime har ett guld i PR för Electrolux ”Vac from the Sea” och King har vunnit ett guld i Design för Icas ”Gottliv”.

Berghselevernas ”Don´t tell Ashton” har hittills belönats med ett brons i Cyber och Starcoms ”

Knullträdet” vann ett silver i Media.

Totalt har alltså de svenska byråerna vunnit 28 lejon hittills. Det är betydlig färre än förra året. Då hade de svenska byråerna tagit hem 43 lejon och ett Grand Prix efter nio kategorier.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

Cannes Lions 2011

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev