Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Forsbergselever gör teater på Ikea

Publicerad: 13 Maj 2011, 05:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:10

På lördag förvandlas Ikea i Kungens kurva till en teaterscen. Forsbergs copystudenter står bakom idén att flytta kulturen in i människors vardag.


I helgen är det premiär för projektet ”Hemligheter – fem lagom stora scener om relativt små bekymmer”. Scenerna kommer att utspela sig i de olika rummen på Ikea.

Forsbergs copystudenter Paul Martinsson, Jimmy Hellkvist, Martina Magorin Borg, Sofia Polvi och Katarina Macli står för idé och manus.

– Vi ser Hemligheter som ett stort CSR-projekt för Ikea, och en möjlighet för teatern att nå ut till en ny publik. Ett projekt som gynnar båda parter, säger Martina Magorin Borg, copy på Forsbergs skola, i ett pressmeddelande.

Anders Hazelius har regisserat föreställningen, som ingår i Forsbergs slututställning. Framträdandet på Ikea ska filmas för att visas på slututställningen den 19 maj och sedan leva vidare på Hemligheter.se.

– Visningsrummen på Ikea är små scener i sig. De står där fulla av fina saker men tomma på liv, redo att laddas med drama. Tanken är att det blir en överraskning för kunderna i ett oväntat utrymme. Ikea kändes som ett givet val – lika svenskt som lingonsylt, säger Katarina Macli, copywriter på Forsbergs skola och tillägger att hon hoppas att idén sprider sig till H&M, Clas Ohlson och andra stressiga platser i vardagslivet.

MANUS & IDÈ:

Paul Martinsson, Martina Magorin Borg, Katarina Macli, Jimmy Hellkvist och Sofia Polvi, Copystudenter på Forsbergs skola

SKÅDESPELARE:

Ida Löfholm, David Weiss, Ellen Fosti, Therese Dahlberg, Martin Eliasson, Oscar Skagerberg, Johanna Rane, Philip Hughes

REGI: Anders Hazelius  

DRAMATURG: Peter Bull-Simonsen

FILMFOTOGRAFER: Annika Busch och Niklas Panthell

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.