Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Folkoperan skojar med daltande av genier

Publicerad: 2 februari 2018, 15:40
Uppdaterad: 2 februari 2018, 15:41

Loa Falkman spelar sig själv i skojfrisk film. Foto: Folkoperan

Inför premiären av Salieri vs Mozart passar Folkoperan på att skoja med sig själva och med kulturvärldens pjoskande av kulturgenier. I filmen ”Stora stjärnor på lilla Folkoperan” spelar Loa Falkman rollen som sig själv, en hovsångare som har stora krav på lilla Folkoperan.


Ämnen i artikeln:

Folkoperan

I operauppsättningen Salieri vs Mozart spelar Loa Falkman rollen som den avundsjuke kompositören Salieri. Föreställningens teman handlar om förgörande avund, rivalitet men även lekfullhet, kreativitet och skaparglädje.

Inför premiären släpper Folkoperan en kort film där Loa Falkman spelar rollen som sig själv. Men även Folkoperans VD Monica Fredriksson har en roll i filmen.

̶  Föreställningen Salieri vs Mozart handlar om konstnärliga geniers krock med verkligheten och detta vill vi skoja om i filmen. Hur det skulle kunna gå när ett litet operahus på Söder ska husera hovsångare? Med ett proffs som Loa Falkman är det ju inte alls svårt och därför vill vi med hjälp av komedi belysa en allvarlig fråga. Extra kul är att filmen engagerat många av Folkoperans medarbetare, säger Monica Fredriksson, VD på Folkoperan

Bland övriga medverkande är också sångarna Hillevi Martinpelto och Jesper Säll, regissören Tobias Theorell, dirigenten Niklas Willén, regiassistent Sanna Collin, kostymchef Cilla Borg och scenmästaren Jon Sundberg. Filmen är producerad av Ingo i samarbete med produktionsbolaget Film de Liberté och humorgruppen Freudian Slip.

̶  Det är alltid roligt att jobba med Folkoperan som gör opera med glimten i ögat. Extra roligt när även en stor operasångare som Loa har modet att skoja med sig själv. Med självdistans kan man lyckas nå en bredare publik, säger Josefine Richards, CD på INGO.

Salieri vs Mozart har premiär på Folkoperan den 14 februari 2018 och spelas hela våren. Det är en sammansättning av Nikolai Rimskij-Korsakovs opera Mozart och Salieri samt Prima la musica e poi le parole av Antonio Salieri själv. I rollerna: Loa Falkman, Hillevi Martinpelto, Jesper Säll och Frida Österberg. För regin står Tobias Theorell och musikalisk ledare är Niklas Willén.

Teamet bakom filmen

Team Ingo: CD – Josefine Richards, AD – Max Hultberg, Copy – Ida Carstens, Projektledare: Stina Jansdotter Öberg, produktionsledare: Mia Melani

Team Folkoperan: Kommunikationschef – Susanne Reuszner, Kommunikatör - Frida Edoff

Byråproducent Markus Ahlm - Colony

Regi: Freudian Slip / Gustav Bennegård & Martin Anrell

Producent: Agnes Blåsjö

Fotograf: Filip Stankovic, Erik Ericsson

Ljud: Jorge Olivares

Inspelningsledare: Henrik Andersson

Post: Chimney

Christopher Karlsson

christopher.karlsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Folkoperan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News