Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Folkoperan bjöd in till påhittad butik

Publicerad: 7 september 2018, 13:29
Uppdaterad: 7 september 2018, 13:40

Inför premiären av Don Quijote bjöd Folkoperan in till en påhittad biljettbutik på Gustav Adolfs torg i Stockholm. Bakom kampanjen ligger Ingo.


Ämnen i artikeln:

IngoFolkoperan

I höstens uppsättning av Don Quijote på Folkoperan är fantasin kärnan i berättelsen, vilket fick Folkoperan att för första gången vilja skapa en kampanj där fantasin har huvudrollen.

Därför bjöd man in publiken till öppningen av en biljettbutik på Gustav Adolfs torg i Stockholm, där "allt du kunde tänka dig i din vildaste fantasi" utlovades. När folk dök upp fanns där dock bara en entrévärd.

För att komma in i butiken fick besökarna gå in på en hemsida, som med hjälp av geo-styrning bara fungerade om gästen befann sig på Gustav Adolfs torg. Där öppnade sig möjligheten att köpa biljetter till föreställningen – enbart med fantasin som hjälp.

– Det har varit otroligt spännande att ta del av folks biljettbeskrivningar; fluffiga moln, blåbärsmakande och till och med fraser ur kända arior, säger Susanne Reuszner, kommunikationschef på Folkoperan, i ett pressmeddelande.

Butiken höll öppet tills biljetterna tog slut och när folk kommer till operaföreställningen på Folkoperan lämnar de över sin fantasi genom att muntligen beskriva och leva ut den i entrén.

Kampanjen, som kallas "Fantasibutiken", är framtagen tillsammans med Ingo. De tidigare kampanjerna har bevisat temat genom allt från osynliga EU-medborgare, orgasmopera till humorsketcher med Loa Falkman som stor diva på lilla Folkoperan.

– Folkoperan är inte rädda för att utforska ny mark och det är inte vi heller. Reklam idag kan vara vad som helst, alltifrån svindyra installationer, till AR, till månfärder men vi har uppfunnit ett nytt media – fantasi. Jag tror aldrig någon har skapat en pompös kampanj som bara finns inuti folks huvuden, säger Josefine Richards, creative director på Ingo, i pressmeddelandet.

Fantasibutiken kommer att dyka upp på fler platser under hösten. Var och när kommer att annonseras på Folkoperans Facebooksida.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

IngoFolkoperan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.