Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

First Card målar på flygplatsväggar

Publicerad: 21 Maj 2010, 04:21
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:50

First Card målar i nya kampanjen sitt reklambudskap direkt på gigantiska 48-metersväggar på Kastrup och Helsingfors flygplats.


Istället för att som brukligt använda sig av vanliga utskrifter som klistras fast på väggen kom First Card på idén att måla direkt på.

– Vi ville inte att det skulle kännas som reklam, utan att man skulle bli glad när man ser det, säger Eva Karlsson Nordlöf, Brand manager på First Card till Dagensmedia.se.

First Card har tillsammans med designbyrån Hedlund Noodapera tagit fram kampanjen, och syftet är att öka varumärkeskännedomen med budskapet ”Save money in any direction” som kommuniceras tillsammans med pilar som lånat sin form från flygplatsernas skyltar och ikoner.

Det var dock inte med hurrarop idén togs emot av Clear Channel i Finland.

– Vi dividerade hit och dit med dem. De ville att vi skulle använda oss av vanlig foliering, men det blir ju inte samma sak, strukturen och de klara färgerna dör alltid lite när de kommer på utskrifter. Men efter lite om och men fick vi igenom det.

Det är första gången ett reklambudskap målas upp direkt på väggen på flygplatser, och enligt Eva Karlsson Nordlöf kan kampanjen komma till Stockholm och Oslo också.

­­– Det är inte omöjligt. Men vi kommer först att se vad vi får ut av det här, vi har en begränsad marknadsföringsbudget och det är ju väldigt stora summor det handlar om, säger Eva Karlsson Nordlöf.

Reklaminstallationerna kommer att synas på Vanda i Helsingfors och Kastrup till och med juni.

Arbetsgrupp för First Card på Hedlund Noodapera AB är Mattias Jersild, Mikk Noodapera, Björn Hedlund, Emma Axling och Oscar Dybeck.

Therese Johansson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.