"Fire Kid" och Tom Miles i samarbete med Nikon

2016-11-29 09:48  

MMA-mästaren Tom "Fire Kid" Duquesnoy och sportfotografen Tom Miles i samarbete med Nikon. 

Anledningen till samarbetet är att visa fotografiers konst att fånga millisekundsnabba händelser, som inte går att se med blotta ögat. Tom Miles fotograferade MMA-stjärnan när han attackerade olika livsmedel, såsom vattenmeloner, tårtor och pumpor. 

– Som sportfotograf måste man ofta fånga något som händer på ett ögonblick. Det är en utmaning, vare sig det handlar om att fotografera när någon korsar mållinjen eller det vinnande slaget i ringen. Vi tog den vardagsutmaningen till sin spets och utforskade kollisionsögonblicket när ett kraftfullt slag träffar ett föremål i hög hastighet, säger Tom Miles i ett pressmeddelande.

Samarbetet är en kampanj för företagets senaste produkt Nikon D500, och så här beskrivs den nya kameran:

"Nikon valde att fotografera en MMA-mästare i den här kampanjen, eftersom dessa idrottare representerar snabbhet, styrka, tålighet och precision".

Slutligen vill fotografen Tom Miles dela med sig av tips för att bli en bättre fotograf.

– Se till att du står på rätt plats för att kunna ta den perfekta bilden. När händelserna utspelar sig framför dina ögon ser du till att använda dina inövade tekniska kunskaper och en bra kamera, så lyckas du med bilden, tipsar Tom Miles.

Om Tom Miles

En proffsfotograf som arbetar med sport och porträtt för reportage- och reklamsyften. Han arbetar i London i Storbritannien. Hans kunder är allt från olika nationella tidskrifter till företag som behöver reklambilder. Han har över 15 års erfarenhet av branschen och har arbetat med flera berömda idrottare, som maratonlöperskan Paula Radcliffe, golfaren Rory McIlroy och löparen Mo Farah.

Om Tom Duquesnoy

Han kallas även "Fire Kid" och är en fransk MMA-utövare (Mixed Martial Arts). Duquesnoy är den främsta i fjäderviktsklassen i Europa sedan 2013. Han har vunnit europeiska bälten på tävlingarna Belgium Beatdown och Killacam, och han är regerande BAMMA-mästare i fjädervikt och bantamvikt. Han vann sina första två matcher på Killacam på bara 35 sekunder, och blev därefter medlem i British Association of Mixed Martial Arts (BAMMA), den största europeiska MMA-organisationen.

Simon Nilsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt