Filmen som ska sänka Reinfeldt

2014-02-24 08:24  

LO-förbundet publicerar film där "verkliga människor" berättar om sina liv.

Under måndagsmorgonen premiärvisade LO, centralorganisation för arbetarrörelsens fackförbund, filmen i LO-huset i Stockholm. På plats så fanns bland andra Tobias Baudin, LO:s förste vice ordförande. Samt Johan Ulvenlöv, sociala medier-strateg hos LO.

"Reinfeldts Sverige – siffror och berättelser från ett förändrat land" är 20 minuter lång och publiceras på Youtube.

I filmen får tittaren följa personer som på olika sätt drabbats av arbetsmarkandens svägningar.

– Genom filmen vill vi ge en röst åt LO-medlemmars oro, hopp och längtan, säger Tobias Baudin, LOs förste vice ordförande, i ett pressmeddelande.

Statsminister Fredrik Reinfeldt, (M), kommenterade igår filmen för Expressen. Han ifrågasatte då den historiska kopplingen mellan LO och Socialdemokraterna, att den lever kvar än idag är "märklig", enligt Reinfeldt.

– De som finns inom LO-arbeten runt om i Sverige röstar väldigt olika. Det är väldigt märkligt att de skulle framställas som att de tvingas in i ett paraply som bara styrs mot ett parti, säger han.

LÄS ÄVEN:

Läs mer: LO: "Vi säger inget om hur man ska rösta"

Simon Andrén

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt