Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Fi tar plats med ny EU-kampanj

Publicerad: 28 april 2014, 07:23
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:39

I dag lanserar Feministiskt Initiativ sin valkampanj under parollen "ta plats".


Ämnen i artikeln:

Feministiskt Initiativ

Under natten har Feministiskt Initiativ ställt ut rosa stolar i parker och på torg i 35 städer runt om i landet. Det är ett sätt att uppmärksamma partiets valkampanjstart under parollen "ta plats".

– Vi vi vill visa att det behövs feminister i maktens rum och att det går att sätta feministerna på plats, säger Amanda Mogensen, kommunikationsansvarig för Fi till Dagens Media.

I samband med kampanjen lanserar partiet sin valsajt taplats.nu som kommer att var aktiv fram till riksdagsvalet i september. I kampajnfilmen inför EU-valet uppmanar toppnamnet Soraya Post väljarna: "Sätt oss på plats, så sätter vi dem på plats. In med feministerna. Ut med rasisterna."

– Feministiskt Initiativ är en motkraft till de starka krafter av nationalister som mobiliserar inför EU-valet. Både genom organisering och politik kan vi bjuda på motstånd, säger Amanda Mogensen.

Kampanjidén "ta plats" har tagits fram av partiet internt medan designbyrån Bon voyage i Malmö står för det visuella konceptet.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Feministiskt Initiativ

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.