Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

(FI) lockar medlemmar med mansrabatt

Publicerad: 29 Oktober 2013, 05:07
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:58

Feministiskt Initiativ lanserar värvningskampanj med rabatterad medlemsavgift - om du är man.


Feministiskt Initiativ siktar på 5000 medlemmar till valet nästa sommar. Av dagens 1565 medlemmar är endast 17 procent män.

Nu lanserar de en kampanj signerad kommunikationsbyrån South, där de erbjuder medlemskap till halva priset - men bara för män.

– Sverige är inte jämställt och det vill Fi ändra på. Nu lanserar vi en medlemsrekryteringskampanj som visar på hur verkligheten ser ut, vi ger ”halva priset för män”, säger Gudrun Schyman, talesperson för Feministiskt initiativ till Dagens Media och fortsätter:

– Vi mäter ett enormt intresse just nu för feminismen och för partiet, det är detta vi försöker fånga upp på ett lite roligt sätt. Vi vill belysa de hinder och problem jämställdhetskampen ser i politiken.

Enligt kampanjen kostar ett medlemsskap 50 kronor för män och det dubbla för kvinnor. I realiteten är det dock något missvisande - alla kan bli medlemmar för 50 kronor.

På kampanjsidan går att läsa:

" I  den här kampanjen använder vi oss av uttrycket ”halva priset för män” för att visa på hur verkligheten ser ut. Som till exempel att män får i större utsträckning betalt för sitt arbete än kvinnor, som lägger mer tid på det obetalda hemarbetet. Kvinnor har under de senaste 20 åren minskat sitt obetalda arbete med drygt en timme per vardagsdygn. Under samma period har männen ökat sitt obetalda arbete med åtta minuter."

Gustav Thunander

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.