Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag29.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Familjen Pangea mot Volotaire

Publicerad: 5 Augusti 2013, 05:57
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:38

Den andra kvartsfinalen i DN Reklamcupen blir ett tufft möte mellan Familjen Pangea och Volontaire som båda vann sina åttondelsfinaler med god marginal.


Ämnen i artikeln:

DN reklamcupenVolontaireFamiljen Pangea

I Dagens DN Reklamcupmatch tävlar Familjen Pangea med sin annons för kunden Vårdförbundet och säger så här om sitt bidrag:

– Det råder brist på barnmorskor i vården, vilket drabbar både mammor och bebisar. Annonsen visar en ofödd bebis perspektiv på världen. Det ser tomt och ovälkomnande ut därute.

Motståndaren Volontaire tävlar med sin annons för fackförbundet Kommunal och säger så här om sitt bidrag:

– Att födas till man är det säkraste sättet att få högre lön - fortfarande. Det skiljer 70 miljarder kronor mellan mäns och kvinnors löner för likadant eller likvärdigt arbete. För att protestera mot den diskriminerande lönesättningen, bestämde sig Kommunals ordförande Annelie Nordström för att byta kön. I den integrerade kampanjen " Byt Lön" uppmanas kvinnor i hela Sverige att delta genom att ladda ner Kommunals foto-app och förvandlas till män – med högre lön – och dela protesten i sina nätverk.

Helen Preutz

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.